ROMANIA INCOTRO ?

                 Am avut un an politic 2023, iertati-mi expresia, de toata"cacaua"
              Un an al conflictelor pe fata sau mocnite, de natura sa nemultumeasca un popor obosit, spoliat, mintit,  uneori manipulat cu usurinta cu care doi oameni isi dau ziua buna.
              Am vazut exacerbari  rusinoase ale tuturor resentimentelor reale sau teatrale dintre politicienii parlamentari  si dintre formatiunile politice din care fac ei parte.
De fapt, ne referim la formatiuni aflate  in lupta oarba pentru "cascavalul" rezultat din P.N.R.R. majoritatea dintre ele  in totala "consonanta prin singura ideologie care le "mana in lupta" , denumita "goana dupa cascaval" 
               Am vazut uzitarea unui intreg arsenal de golanii incepand cu injurii grave, amenintari cu molestarea sexuala si terminand cu imbranceli si alte manifestari de aceasi sorginte a suburbanului.
               Ne-am dat seama in afara de lipsa cvasi totala de  doctrine si de idei politice , ca si de "potenta intelectuala"a unora dinte "alesii" (?) nostri.
              Am luat cunostinta despre serioasele probleme economice cu care se confrunta economia si finantele tarii, pe fondul unei indiferente vadite dublata la unii dintre factorii de decizie importanti de o nepricepere manifesta sau de "aproximatii" jenante .
               Deficitul bugetar pe fundalul acestui tablou, atat de sumbru pare a se adanci continuu si ca urmare a agravarii problemelor economice despre care mentionam.
               Lipsa de strategie si de strategii economice si nu numai ne impinge in partea de jos a tabloului tarilor europene, dovedindu-le acestora din urma "capacitatile" clasei politice romanesti
               Romanul este nemultumit de viata sa, de realizarile sale, uneori de politici eronate ale statului, iar in anul electoral 2024, el se va grabi sa voteze fara a cantari  cu obiectivitate realitatile de care s-a lovit sau se loveste pe fondul tuturor sentimentelor  sale  sumbre sau pe cel al unor resentimente vadite, fata de o clasa politica atat de erodata.
              Romania incotro ?
             
             
               

Comentarii