INTREBARI FARA RASPUNS

                Dreptul de a protesta IN MOD LEGAL este garantat, atat de prevederi ale Constitutiei Romaniei( art.22 si art.39), precum si de legislatia europeana(Rezolutia din 14.02.2019 care reglementeaza dreptul  pasnic de a prostesta, ca si de art.12 din drepturile fundamentale stabilite de Parlamentul European).
                    Nimeni nu poate contesta aceste prevederi, dar totusi pentru organizarea de proteste trebuie obtinute si aprobarile necesare de la organele administratiei de stat romane pentru locurile in care se desfasoara aceste actiuni.
              De aici si pana la a ocupa in mod ilegal ( in lipsa aprobarilor necesare) strazi, sosele, alte rute, impiedicandu-se in mod voit libera circulatie a oamenilor si a marfurilor, de fapt libertatile altor persoane discutam despre o ilegalitate sanctionata de legislatia nationala.
Totusi deocamdata,  nu se poate afirma ca  au fost luate masurile care se impun fata de organizatorii protestului.
              Nu discutam despre revendicari  sau despre admisibilitatea lor, ci discutam despre acte, care par a fi de nesupunere civica, prin incalcarea cu buna stiinta a prevederilor legale, cele care prevad in mod expres necesitatea aprobarilor despre  care scriam mai sus.
              Daca orice persoana fizica, conducator auto stationeaza sau opreste in locuri nepermise , daca obstructioneaza buna desfasurare a traficului rutier, aceasta este pasibila de sanctiuni contraventionale sau chiar penale in  anumite situatii.
                  Totusi in aceste cazuri  legislatia nu se aplica pentru ca se pare ca ar exista o teama nejustificata pentru se lua masurile ce se impun sau o exista- dupa  cum spun "gurile rele"- o retinere, la fel de nejustificata fata de liderii extremisti ai unor formatiuni politice, despre  care se vorbeste ca ar avea anumite implicari si pe care i-am vazut incercand "sa puna gaz pe foc" langa Bucuresti.
             In mod normal negocierile au cursul lor, iar nerespectarea legislatiei ar trebui sanctionata  conform prevederilor existente.
             Din toata aceasta situatie tratata in acest mod de  autoritatile competente ne intrebam, totusi  care este diferenta dintre conducatorul auto "X" care ar face la fel si ar fi, in mod cert, sanctionat si protestatarii aflati in ilegalitate despre care aminteam ? 
            
 

Comentarii