PROPAGANDA (DE RAZBOI FURIBUNDA CU IZ BOLSEVIC) CU "SPUME" SI JUSTIFICARI MINCINOASE

                 Am asistat astazi la discursul propagandistic, plin de ura, de inversunare tip bolsevic, presarat cu amenintari(chiar cu arma nucleara) ca si antecesorii "tatuci" ai fostului URSS, Stalin si Hrusciov, prezentat de un presedinte rus, aflat parca  in delir.
                 Justificarea crimelor si monstruozitatilor savarsite de soldatii si mercenarii rusi ai"macelarului", prin"ne-a atacat intai Occidentul si noi am raspuns" mi se pare a fi domeniul unui S.F. de proasta calitate, o jignire la adresa, insasi a inteligentei umane.
                 Am vazut chipuri din sala, chipurile unor persoane terne, cu priviri pierdute, care nu exprimau in niciun caz( decat cu mici exceptii) increderea in politica dictatoriala. Evident, ca si in alte situatii cunoscute din istorie, ele au fost aduse de frica, fie pentru a-si mentine unele functii, fie ca sa aplaude la comanda, probabil a unor agitatori.
                Parca am vazut ceva din furia lui Hitler, dar sub alta intonatie, am vazut doua ore de furie si de delir viscerale si bine exersate, probabil sub indrumare propagandistica profesionista.
                Putin care se intituleaza un "mare artizan al pacii" si un aparator al valorilor ruse, de fapt, de tip sovietic, iar in timpul discursului sau, tocmai era "contrazis" de artileria rusa care isi regla tirul cu victime inocente pe populatia din Herson.
               De fapt acest mod de a actiona este specific si vine sa imite prestatiile politice si militare ale fostei URSS , fosta sub comanda unor dictatori comunisti de duzina, veniti din randul proletariatului subjugat de clasa exploatatoare, uniti prin ura fata de tot ce este rational.
               Expresii din discurs  cu referire la"teroristi","neonazisti" si "diavol" vin sa confirme utilizarea unei retorici specifice, de tip bolsevic- sovietic, unde adversarul occidental reprezinta raul suprem al neamului rus.
              Acest gen de discurs inversunat, amenintator si manipulator  ascunde de fapt, din cate se pare, mari probleme de ordin psihologic, din cauza  unei campanii  in care esuarea evidenta a propriilor militari a fost inlocuita in cvasi totalitate  de  aportul unor trupe de mercenari care au savarsit numeroase crime de razboi

              Razboiul de aparare invocat de Putin, pana la urma constituie o subtire motivatie a crimelor si  a agresiunii de stat.
              Da, el totusi a reusit ceva : sa activeze ura instituita de propaganda de stat a  raposatei URSS.
               Se pare ca raul din fire, in multe dintre cazuri, nu are lecuire
               

Comentarii