IL CIRCO ITALIANO

                        Presa a scris multe despre  fostul patron al al unui mare trust de presa , care a fost si patronul  Milanului si  chiar premier al Italiei, printre altele, cum ca in tinerete ar fi  fost "baiat de grajd", ulterior acesta  absolvind  dreptul cu ajutorul fostilor sai stapani.
                      Problema nu este ce a devenit omul dupa absolvirea studiilor superioare, ci ce se pare ca acesta  fost, intrucat mentalitatea sa de ani de zile, ca  si de acuma  a ramas tributara specificului fostei ocupatii, bazate pe gunoiul de grajd
                      "Omul" toata viata a vandut si a cumparat"diferite", presa scrie, chiar ca  ar fi cumparat si multa influenta.
                     Aceasi presa face destul de des vorbire despre faptul ca individul ar fi scapat de fiecare data din grave probleme cu justitia, in care ar fi fost implicat pentru ca diferiti functionari importanti de stat - si nu numai - i-ar fi ramas datori, unii probabil, chiar in sens mafiot.
                    ...stiti cum este, pana la urma, cel neprins (necondamnat) ramane "cinstit".
                   Am citit  de curand despre persoanele care au suferit interdictii pe timpul pandemiei din Italia, despre persoane cu cultura precara,unele care se cred lovite in existenta lor cotidiana sau sunt satule de impotenta politica a politicienilor italieni, care cam dainuie, despre persoane satule de orice principii  care au  ajuns sa voteze o alianta tripartita caricaturala, care se pare ca avut adversari politici infimi in partidele traditionale italiene.
                 Aceasta alianta pare o jalnica simbioza intre personaje si partide gotesti, conduse un "impaiat batran", un prieten al dictatorului rus, cu veleitati socialiste si o persoana de sex feminin, pogorata parca din neantul social si politic al Italiei, cu o formatiune despre care se spune ca  ar fi un melanj intre extremismul fascist al lui Mussolini, intoleranta radicala si alte diverse principii pseudopolitice precare sau/ si atemporale.
               O mare parte italienilor- si nu numai-  sunt satuli de reguli si  cei care au trait in vechea Italie, unde stabilitatea politica era doar o himera sunt martorii de netagaduit la tot ce a  insemnat si inseamna asta.
              Situatia despre care scriam demonstreaza ca aceasta tara pare sa fi reintrat pe acele taramuri ale nisipurilor miscatoare, care au determinat  acele crize guvernamentale datatoare ani in sir de instabilitate sociala si politica.
              Oamenii cu experienta in politica nu prea cred ca aceasta alianta se va realiza si in parlamentu italian sau  chiar daca se va realiza, ea va dura o perioada de timp infima pentru ca singura ei doctrina, pare a se baza pe  ideologii  decadente sau cel putin, precare.
              Suma dointelor personale ale unor conducatori, avand la baza principii jignitoare si atemporale, ideologiile parazitare ale unor formatiuni, lipsa oricarui element care sa coaguleze o alianta, conducatorii ei, ca si partidele componente , fiind atat de diferiti, nu  demonstreaza decat ca drumul spre zero este zero insusi.
            N.B.- adaugat dupa redactare
             Comentatori politici discuta despre Italia, cum ca ar fi una dintre tarile mari consumatoare de fonduri europene , ca in aceasta situatie nou aparuta U.E, nu ar mai fi dispusa sa mai le vireze, situatia tarii ar deveni problematica.
            Astfel de probleme ar fi de natura, fie a face alianta sa nu se formeze sau sa nu dureze, fie i-ar obliga pe conducatorii ei sa isi schimbe modurile de abordare. 
           Vom afla in perioada imediat urmatoare...
     















                     

Comentarii