AVENTURILE" UNUI PACIENT / INCOTRO ? ( 4 )

                   Aplecandu-ne cu atentie asupra unor situatii relevate in comentariu, asupra unor situatii cunoscute din media ori de la alte persoane, cat de nespecialisti in domeniul medical am fi, observam o evidenta lipsa de pregatire a unora dintre medici, la altii un vadit dezinteres fata de beneficiarul de servicii medicale, la unii doar un evident interes pecuniar, chiar  si o rea vointa  in putine cazuri, indiferent de faptul ca salariile le-au fost marite.
                 Personalul medical  este deseori plicitisit, sufocat de ture si de alte  activitati, o alta parte este depasit de atributii, in multe cazuri angajarile efectuandu-se pe alte baze decat cele legale.
                 O parte din acesta este dezinteresat sau interesat doar de realizari pecuniare suplimentare de la pacienti, o alta parte nepregatit si lipsit de empatie fata de suferinta semenilor.
                Se poate discuta- chiar destul de frecvent- si despre indiferenta conducerilor unor asezaminte medicale sau a unor factori de decizie, din aparatul central, deseori numiti pe criterii politice.
                Nimeni in ultimul timp nu a vazut vreo dorinta de imbunatatire sau de reformare a unui sistem, evident defect, care in mod sigur va mai cauza daune si victime umane.
                Standardele trebuie ridicate si angajarile in sistem trebuie efectuate pe criterii sanatoase de profesionalism si in mod cert trebuie eliminata lipsa de pregatire si de empatie sub orice forma.
                Personal, in aceste momente, nu sper la vremuri mai bune, cred ca sistemul medical romanesc se afla in criza si ca statul si politicienii, chiar trebuie sa intreprinda masuri legale pentru  imbunatatirea sa, pentru aducerea la standarde europene.
               Dar primordiale raman oamenii si vointa politica manifesta 
                




 

Comentarii