"AVENTURILE" UNUI PACIENT / INCOTRO ? ( 3 )

                     De ani de zile, de la introducerea noului sistem medical informatizat, medicii si personalul medical au fost transformati in simpli  functionari, in dauna exercitarii cu operativitate si cu constiinta a indatoririlor medicale, pana la urma prin aceasta modificare, micsorandu-se- de cele mai multe ori- timpul care trebuie alocat ingrijirii pacientilor.
                    Sistemul este plin de deficiente, de sincope, ceeace nu ii permite o functionare continua si operativa.
                   De altfel, acesta a fost conceput de o societate a unei persoane, care este si in prezent urmarita penal pe teritoriul acestei tari.
                  Acest sistem, se stie, ca  a fost "pus in opera" cu concursul factorilor politici de decizie, care l-au ales, implementat si apoi, l-au intretinut si il intretin (inca), desi si-a dovedit si mai dovedeste reale  defectiuni si colapsuri.
                 
Pe acest fond, au aparut unii medici si/sau personal medical mediu cu pregatire insuficienta, lipsiti de devotament profesional si de empatie fata de beneficiarii de servicii medicale.

                 Pacienti aflati in nevoie sau in stari grave - si pe fondul insuficientei de personal si uneori de mijloace - au fost lasati in izbeliste sau in unele cazuri au murit cu zile.
                 Sunt spitale lipsite de  dotari, unele sunt dotate insuficient si aceasta se  "armonizeaza" perfect cu lipsa de personal sau personal calificat, cu lipsa unor ambulante performante, cu disputele dintre serviciile de ambulante si SMURD.
                 La toate acestea, de multe ori, ca un corolar este evidenta lipsa de grija a unor autoritati, ca si lipsa de vointa politica a unor decidenti, toate acestea, ca si lipsa de igienizare a unor lacase medicale, fiind de natura de a scadea posibilitatile unei ingrijiri performante si chiar a sanselor de  viata a unor beneficiari de servicii medicale.
               Omul cu venit mic sau mediu, in asemenea conditii a devenit principala si cea mai oprimata victima a sistemului.
               Politicienii si alti factori de decizie se ineaca care mai de care in promisiuni demagogice si in justficari puerile.
               In acest timp, oameni nevinovati sufera sau mor din cauza acestei ipocrizii generale.
               In asemenea cadru, faptele deosebite sau chiar putinele fapte  de eroism medical sau de competente deosebite  care au salvat si salveaza vieti au  ajuns sa fie laudate si chiar elogiate, pentru ca am ajuns sa traim intr-o perioada in care, in majoritatea situatiilor, anormalul a devenit normal.
  
           Pamfletul 
                              VA URMA



                  
                    

Comentarii