DREPTUL DE A UCIDE ORICE "POTRIVNIC" IN NUMELE UNEI "CREDINTE"

                       Cand pauperul intelectual sau primitivul nu are replica in fata unui om, cu mult mai destept decat el, care spune sau poate spune ceva corect ori chiar gresit, el ajunge sa foloseasca injuria sau elementele contondente, chiar moartea uneori, ca replica la vorbele articulate.
                       De fapt, aceste genuri de reactie ii dezvaluie in orice imprejurare putinatatea intelectuala, dar mai ales, legatura de nezdruncinat cu regnul animal.

                      Acest gen de reactii il intalnim si la unii fundamentalisti religiosi, la indoctrinatii, care "isi aleg" ca urmare a manipularii la care sunt usor supusi tinte false, de fapt, tintele care le sunt dictate de "propagandistii religiosi" versati.
                     Din cate cunoaste lumea civilizata, nicio religie nu are violenta sau moartea in precepte, ca mod de reactie, cu atat mai putin condamnarea la moarte, prin vreun edict al vreunui  important prelat.
                    In ultima instanta, acest gen de reactie, afirma unii cunoscatori ca  ar putea fi aplicata  DOAR numai unor fapte de razboi, care ar reprezenta amenintari de o forta  exceptionala si  care ar fi de natura de a pune in pericol membrii respectivei comunitati, ori  insasi  religia.
                   In momentul in care preceptele religioase ajung sa fie "reformulate" in mod brutal de catre fundamentalisti si in momentul in care "omul divinitatii" , un inalt cleric condamna la  moarte pe altcineva cu alte pareri in numele credintei si al lui Dumnezeu, inseamna ca lumea in care traim este cel putin  stramba sau/si scelerata si ca prin "intermediul" unor astfel de persoane, "CEL care ti-a dat viata", ajunge sa te condamne si la moarte.
                    Intrebari retorice simple, cred ca stau pe buzele si in mintile celor normali : "cu ce drept  clericule si in numele cui 
" ?
                    Practic , esti la fel de om,  ca si cei pe care ii crezi supusii tai si carora le dictezi sa ucida o alta creatura a divinitatii, tocmai in numele acesteia.
                   Deci, fie ca doresti sa recunosti, fie ca nu si tu- la randul tau- esti supus acelorasi legi lumesti ca si semenii tai laici sau neimbracati in vesminte bisericesti.
                  Orice om normal  nu poate fi de acord cu batjocorirea credintei sale, desi in realitatea indepartata sau in cea apropiata, acest fel de "acte" au avut si mai au loc.
                  In mod cert, niciun om care traieste in contemporaneitate nu poate crede ca pedeapsa cu moartea poate reprezenta "rezolvarea" unor astfel de acte ostile, chiar nedrepte.
                  Lumea in care traim este foarte versatila -si o parte mare a acesteia- neinformata traieste in saracie si in ignoranta, poate fi usor manipulata chiar sa execute persoane de alta credinta sau cu alte idei pe al caror corp un  "cleric" vrea sa deseneze, fie si in mod imaginar, o "tinta".
                 Deplang si condamn , ca orice persoana normala si empatica care traieste in aceasta  lume, in aceste momente grele pentru omenire, "edictul de condamnare" si apoi, dupa 30  si ceva de ani si  "infaptuirea" tentativei de ucidere a oricarei persoane de alta credinta sau cu alte idei decat prelatul, transformat peste noapte in jurat si in judecator in acelasi timp, in numele unei divinitati, clamata doar de el si care in mod evident, nu poate fi si a noastra.

               
                    
                     

Comentarii