LECTIA DE VIATA , DE BUN SIMT SI DE DEMNITATE NATIONALA

                       Un pusti de 17 ani, pe numele sau DAVID POPOVICI, de mai multe zile continua sa  dea lectii de viata, de educatie si  bun simt multora dintre romani.
                       Un performer adevarat, educat si facut parca  sa castige competitii a creat o mare emulatie intr-o tara din ce in ce mai putin interesata de performeri si de performante.
                       Performanta lui David, titlul de campion mondial de la seniori i-a facut pe guvernanti si pe politicieni, de altfel apatici in tot ceea ce priveste sportul si competitia reala sa ia masuri, chiar daca doar incipiente pentru dezvoltarea viitoare a ce a mai ramas din sportul romanesc, atat de neglijat de oficialitatile nationale.
                       Sportul romanesc  ne-a ridicat de mai multe ori decat oricare politician trecut sau prezent drapelul national pe cele mai inalte catarge.
                       Sportivilor, si in general a performerilor, din nefericire, din  ce in ce mai putini ai acestui neam li s-a intonat imnul de stat de mai multe ori decat oricarui politician sau decat oricarui palavragiu sau demagog ocazional din politica sau/ si din sport
 .
                      Acest "copil" ( de fapt mult mai "copt" intelectual si educational decat multi pretinsi maturi, care conduc ceva sau care ne conduc ) nu a acceptat titlul de "fenomen" dat de o parte a presei, specialista in acordare de titluri si in pupincurism de tot felul.
                    Unii ziaristii (jurnalist insemnand parca altceva !) "specialisti" in acordare de "titluri", in fabricarea de articole si  de emisiuni cu dedicatie, de multe ori pe adresa  unor"micimani", cei care sustin diferite grupuri si  grupari, mai mult sau mai putin interesate au primit si ei lectia ce li se cuvine, din partea unui om adevarat, de numai 17 ani.
                    David Popovici a dat multora dintre noi o lectie de DEMNITATE.
                    Chiar daca unii se mira de onoarea care i se va face prin decorarea sa cu cea mai inalta distinctie de stat, acest sportiv o merita din plin, el avand din plin cam tot ce le lipseste lor si  nu numai.
         
               

   

Comentarii

  1. Demnitate, modestie, educație, empatie, bucuria lucrului bine făcut și multe alte calități care fac diferența între el și alții.
    Tot respectul față de el și față de părintii săi, cei care l-au educat în spiritul acestor valori

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase sau jignitoare vor fi sterse
Asteapta moderare: