APLAUDATORII SAU AIDOMA MAIMUTELOR

                     Se pare ca reactia publica de la data ultimelor mele insemnari (TACETI SI VOI PUTIN !) a determinat, desi intarziate si reactiile unor  politicieni, fata de "discursura" unui lider de peste Tisa in care facea pe teritoriul acestei tari, la Tusnad, apologia rasei pure in Europa  sau  isi folosea emfaza rasista despre "know-how"-ul german" in domeniul gazelor
                   Reactia presei romanesti, a unor conationali ai nostri, reactiile internationale, replicile  unor personalitati internationale din Europa si de peste Ocean, tardiv mult, au determinat si un raspuns corespunzator din partea Presedintelui  Romaniei.
                   De ce asa de tarziu, poate ne va explica vreodata domnia sa !
                   Ce semnala Presedintele in discursul sau- este faptul ca la acea cuvantare a fost prezenta si elita unui partid din coalitia de guvernamant, de fapt si  unii membrii ai guvernului in exercitiu, care si-au manifestat acordul cu neroziile rasiste prin aplauze.
                   Mai mult, presedintele acelei formatiuni etnice, afirma cu obedienta-i -cunoscuta si recunoscuta- ca discursul respectivului lider " nu ar avea conotatii nazist-rasiste ":

                   ”Îl cunosc de foarte mult timp pe Orbán Viktor, am discutat pe îndelete cu el de mai multe ori şi susţin ferm că Orbán Viktor nu are în el nici o picătură de rasism”.

                   Acelasi domn, presedinte de partid, aici in Romania isi continua alegatiile in apararea "sefului" in aceasi maniera irational-demagogica, justificand   discursul rasist al superioritatii raselor  exhibat de acesta ca fiind libertate de exprimare si criticand masurile UE cam in acelasi mod ca si cel pe care pare a -l sustine in demersuri
                 Discursul sau dezvaluie in mod clar -daca mai era nevoie - subaprecierea noastra, a tuturor care nu putem fi de acord cu astfel de politici si cu o astfel de ideologie periculoasa, mai ales in momentele pe care le traversam
            
                   
                 ”Când am aderat la NATO şi UE, nu reţin să fi scris pe undeva în tratate că libertatea de opinie trebuie suspendată şi că trebuie să uităm de libertatea de exprimare. Între aliaţi nu s-a pus problema ca cineva să nu poată să aibă o opinie diferită. Eu observ că NATO este unită în ceea ce priveşte războiul şi ajutorul umanitar, însă UE este mai divizată din cauza subiectelor economice şi energetice. Dar asta nu înseamnă că toţi liderii NATO şi UE devin putinişti”.
                  



                   sursa :  https://www.hotnews.ro/stiri-politic-25704126-kelemen-hunor-reactie-dupa-discursul-lui-viktor-orban-sustin-ferm-nu-are-nicio-picatura-rasism.htm
                 
                  In aceasi nota liderul partidului de coalitie, aflat intr-o functie de conducere in guvernul acestei tari continua sa il apere pe cel care pentru el si pentru partidul sau, pare a reprezenta "masculul alfa", aducand tot felul de argumentatii, vadit fabricate si jalnice, fata de derapajul al celui care pare a fi "marele apologet" al ideologiei lui Goebels.
                 In timpul acesta, colegii sai de partid, unii ministri ai guvernului acestei tari aplaudau frenetic discursul cu nuante naziste ale "sefului" lor de peste Tisa
                Se impun intrebari, probabil,  ca pentru ei, doar retorice, pentru ca tacerea sau demagogia discursului lor par previzibile:


                 Pe cine reprezinta aceste persoane ?
                 Romania ? tara de etnie  ? sau etnia de..."pretutindeni" in viziune rasista ?


                 Sa nu uitam  "demersul jalnic" al  unor ministri din partea aceleiasi formatiuni, care a indignat nu demult Romania, la intonarea imnului secuiesc cu prilejul unei manifestari sportive europene la care participa si echipa nationala de hochei a Romaniei

                 Consider, probabil ca si alte persoane de buna credinta ale acestei tari, ca respectivele persoane ar trebui sa "isi puna cenusa in cap" sa isi ceara iertare poporului roman, Uniunii Europene,  statelor care au suferit de pe urma persecutiilor instituite si aplicate prin legislatia hilerista de trista amintire, tuturor valorilor  care au fost  minimalizate ori insultate, ca si milioanelor de victime ale nazismului.
                 Culmea este ca si in tara din care provine liderul de peste Tisa, tara etniei lor,  populatii ale acesteia, simpli cetateni  au pierit sau au suferit mari daune, fiind si ei , victime  ale dictaturii hitlerist-horthiste.
                  Traim intr-o  lume  deosebit de volatila, zdruncinata de un coflict in desfasurare si tocmai  de aceea:

                 "Cine isi uita trecutul este condamnat sa il repete"                                        (George Santayana)
                 
              
                

Comentarii

  1. Domnul presedinte al partidului de coalitie, despre care discutam, din nou confunda libertatea de exprimare cu libertatea de a emite neostoit idei fasciste.
    Intrebarea de ce el si colegii sai au aplaudat extremismul "masculului alfa" din capitata tarii de etnie i se pare neavenita , atata timp cat formatiunea sa isi face treaba in coalitie si respecta programul de guvernare.
    Afirma dsa ca seful sau nu a vorbit despre Romania, ca si cum Romania si Ungaria, ca si alte tari europene nu au simtit ororile nazismului propovaduit de premierul tarii de etnie, cu atata emfaza.
    Tipic politicienilor de o anume factura ca "incurce borcanele" in mod voit si deliberat , tipic domniei sale sa incerce sa ii manipuleze, probabil, pe cei pe care ii considera inferiori.
    Vorbeste despre UE, dar despre principiile sale le uita, vorbeste despre programul de guvernare, dar despre ideile extremist-arianiste uita.
    De asemeni uita d-sa ca este demnitar al Romaniei, membru cu drepturi depline al UE, ale carei principii aceasta tara le respecta.
    Manipularea prin omisiune, tot MANIPULARE se numeste.!
    Sunteti fals si deranjant domnule, sunteti servil fata de o cauza pe care romanii si Romania nu o sustin.
    Este mai bine sa plecati de la guvernare intrucat , in mod evident, romanii nu va iubesc si nu va sustin.
    Nu va va regreta nimeni, decat dvs veti regreta "accesul la ciolan"
    Si ?
    "Paguba in ciuoperci" !

    RăspundețiȘtergere
  2. Jos palaria pentru pozitia adoptata de Marko Bella
    Poate invata ceva si "sclavul de serviciu" !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase sau jignitoare vor fi sterse
Asteapta moderare: