SANTAJISTII, ALATURI DE NOI

                   Traim intr-o lume a santajistilor politici ieftini, intr-o lume in care conducatori de tari sau de guverne, conditioneaza voturile si  actiuni de necesitate vitala pentru apararea  lumii, a Europei si a propriilor tari, in organisme de importanta strategica de importante facilitati acordate lor ca recompense de catre comunitatea internationala.
                   Demersuri  de acest tip ale liderilor, turc si respectiv, maghiar au loc in contextul razboiului de agresiune declansat de Rusia impotriva Ucrainei si a sanctiunilor aplicate tarii invadatoare de catre lumea civilizata, din care pretind ca fac si ei parte.  
                   Turcia conditioneaza aderarea la NATO a Suediei si a Finlandei de  adversitatea sa fata de persoane  din aceste tari, despre care pretinde ca ar face parte din PKK, organizatie pe care regimul de la Ankara o considera ca fiind terorista, bazandu-se pe dreptul sau de "veto" in admiterea celor doua tari.
                  Regimul de la Budapesta in actuala alcatuire, sub conducerea FIDESZ , a noului presedinte si a premierului V.Orban isi continua politica duplicitara fata de UE, NATO si fata de Rusia invadatoare, invocand  dependenta sa cvasi-totala fata de petrolul rusesc.
                  Atitudinea si demersurile autoritatilor maghiare contrasteaza in contextul in care Germania tara cu cele mai mari necesitati economice raportate la petrolul rusesc, va scapa in curand de aceasta dependenta.
                 Deranjant, in opinia mea cu privire la aceste atitudini, par a fi  si relatiile de prietenie ale celor doua state si mai cu seama, ale conducerilor lor cu regimul Putin, acesta fiind, de fapt  substratul actiunilor lor.
                In acest context international si un un fost important lider pesedist,  care a invatat de curand si limba turca perora cu emfaza pentru ca Romania sa isi rezolve problemele economice legate  de petrol sau cele militar-strategice cu ajutorul Turciei, lasand sa se inteleaga rolul de lider important care il atribuie tarii pe care se pare ca doreste sa o deserveasca.
                De fapt, respectivul fost lider, ajuns prin nu stim ce anticamera turca isi manifesta obedienta fata de aceasta tara, trimitand indirect propria tara sa depinda de "pulpana otomana", astfel minimalizandu-i  cu buna stiinta , in raport de noua sa "vasalitate" rolul in regiune.
                Este grav ca pe problematica invocata, organisme internationale de importanta stategica majora fac totusi anumite concesii in raport de pretentiile dictate de interese duplicitare ale unor  regimuri care nu prea au nimic comun cu democratia, decat poate doar in mod declarativ.
               Este deranjant sau cel putin "naiv", ca sa folosim un eufemism, din partea unui fost lider de partid important sa isi trimita propria tara in derizoriu in raport cu interesele sale de vasalitate.
               Traim intr-o lume volatila, de multe ori, alaturi de oameni falsi sau fara  educatie si instabili in sentimente, cu pesoane veroase, dar mai ales intr-o lume in care Romania trebuie sa isi manifeste cu pregnanta rolul sau  strategic de lider regional pentru ca daca stim ce sa facem si daca vrem sa facem ceva important si mai ales, benefic pentru tara este loc si pentru noi in noua ordine care se va cladi .

           N.B.
           

             La o zi dupa ce am postat prezentul comentariu, in modul sau caracteristic, conducerea maghiara si-a aratat din nou duplicitatea si a ajutat "sora rusa" sa ii fie ridicate sanctiunile aplicate de U.E. unui slujitor al Satanei, patriarhului Kiril al Rusiei, cel imbracat in sutana pentru a propovadui razboiul si razbunarea sangeroasa.
            Primul ministru Orban(ov) si-a aratat inca o data obedienta fata de Putin.
            Pentru un gram de petrol isi vinde si mama.
            Josnice caractere, penibili conducatori !
... de fapt dupa chipurile si caracterele celor care ii sustin 

                

               
                

Comentarii