UN IMENS "PAT BOLNAV"

                  Astazi am asistat la un " 9 mai ", care  de fapt in istorie  este 7 mai (data de 9 mai fiind mutata asa de "aparatnicii" rusi) tern, cu o predominanta nuanta de gris.
                  Am vazut un presedinte rus, se pare cu probleme de sanatate, care  pana la urma si-a pus o patura pe picioare, un presedinte care tinea mai tot timpul pumnii stransi.
                  Am ascultat acelasi discurs de lemn, mai intotdeauna rostit de liderii rusi, un discurs care a continut aceasi mare doza de propaganda nationalist-bolsevica, un discurs care dorea  sa demonstreze justetea "operatiunii militare" de invazie, a unei Rusii a carei securitate nationala i-ar fi amenintata de "fortele raului".
De fapt, discursul acesta era menit sa culpabilizeze vestul, cel care in mentalitatea ex sovietica si in cea putinista ar fi promotor al nazismului  feroce, impotriva caruia Rusia trebuie sa lupte cu toate fortele.
                 In mod evident, Rusia si rusii manipulati de propaganda , atunci cand peroreaza despre nazism, se refera de fapt la "ruscism", o specie noua-veche de nazism, imbracata in "poleiala ruseasca".
                Wikipedia explica in legatura cu acest termen, devenit ideologie  :

                "
Ruscism rusa  Рашизм (din engleză «Russia, Russian», „și italiană «fascismo» - fascism, din care terminația -ism) - ideologia politică și practicile sociale ale regimului de conducere al Rusiei în XXI,[1] bazat pe ideile „misiunii civilizaționale speciale” a rușilor, „vechimea poporului frățesc”, intoleranța la elementele culturale ale altor popoare; asupra totalitarismului și imperialismului în stil sovietic, utilizarea ortodoxiei ruse ca doctrină morală și asupra instrumentelor geopolitice de influență, în primul rând - purtători de energie.[2][3][4]
                Politologul rus Andrei Piontkovski susține că ideologia fascismului rus este în multe privințe similară cu fascismul german (nazismul), în timp ce discursurile președintelui Vladimir Putin reflectă idei similare cu cele ale lui Adolf Hitler.[5][6] "   
               Sursa :                             https://ro.wikipedia.org/wiki/Ruscism#:~:text=Ruscism,-ideologia%20fascist%C4%83%20rus%C4%83

               Am vazut de fapt o incercare de amenintare militara la adresa lumii civilizate prin etalarea rachetelor "Satan" si in rest, mai nimic nou din punct de vedere al dotarilor.
               Nu a aparut pe cerul Moscovei niciun aparat de zbor rusesc.
 
              Ulterior am vazut o iesire pe strazile Moscovei in masa, cu tablouri in maini pentru comemorarea eroilor cazuti in razboi.
              In fruntea sutelor de mii de demonstranti manipulati de aceasi propaganda, a reaparut acelasi presedinte rus, cu un portret al tatalui sau in maini, despre care se spune ca a fost un N.K.V.D.-  ist feroce, care iar fi impuscat pe militarii rusi care au refuzat lupta in timpul razboiului.
             Deci,  veridicitatea proverbului romanesc cu "aschia care nu sare departe de pom", este din nou dovedita.
             Scriam despre o sarbatoare ruseasca terna pentru ca aceasta, in  mod cert, nu poate fi legata de nicio victorie,  asa cum si-ar fi dorit Kremlinul, ea fiind  mai curand,intreprinderea ruseasca fiind doar o batjocura la adresa eroilor si a suferintelor unui popor invadat si calcat in picioare.
            Am observat cu certitudine, astazi, in imaginile televizate transmise de la Moscova un imens pat bolnav... mare cat o tara
  






Comentarii