UNGARIA NU AR TREBUI SA ISI SCHIMBE MONEDA ?

                        Premierul maghiar Orban s-a grabit sa ii intre in voie, prietenului sau rus, Putin, asumandu-si obligatia de a achita hidorcarburile rusesti in ruble.
                             De ce cei doi, coverg spre idei asemanatoare ?
                       Pentru ca acesti "mari prieteni" se aseamana cam in tot ceea ce sunt.
                               Sa ne gandim putin, si veti constata si dvs cititorii, unde vom ajunge, stiind ca Ungaria este membra a N.A.T.O si a U.E.
                      1/ Fiecare dintre cei doi conducatori, vrea o tara mai mare, pe principii nationaliste, revizioniste si revansarde

                       a.Presedintele  rus vrea cu orice pret recreerea fostei Uniuni Sovietice, un fel de Rusie Mare, iar Orban, are acel "fix vechi" al desfiintarii urmarilor Tratatului de la Trianon, mai ales in privinta frontierelor stabilite la Paris, viseaza la o Ungarie Mare.
                     b.Cred in justetea afirmatiilor  jurnalistului C.T. Popescu care  la un post de televiziune punea in discutie ce ar fi facut  V.Orban daca ar fi avut o armata aidoma  celei ruse si pe  cine ar viza el, cu precadere,  in mentalitatea sa revizionist - revansarda.
                  2/ Amandoi conducatorii in ultimele lor intreprinderi (in invazia Ucrainei  si in justificarea ei de catre Putin, ca  si in castigarea alegerilor de catre premierul Orban)  au beneficiat de cate o propaganda puternica  "tipica", dar  si de o credulitate enorma din partea unei mari parti a fiecareia dintre natiuni,  anumite segmente sociale parand a fi parca indobitocite de manipulare si de populism, poate si pe fondul unei pauperitati intelectuale evidente.
                3/  Scriam nu demult, ca in conformitate cu relatarile din presa internationala, Ministerul de Externe maghiar, cat si  "serviciile" maghiare ar fi fost  penetrate de agenti rusi.
Aceasta actiune rusa ar veni in situatia detinerii de catre aceste institutii a unor importante informatii de la cele doua organisme din care Ungaria face parte, dar si in cotextul in care aceasi Ungarie, sfidand  parca U.E. si N.A.T.O, se grabeste sa isi etaleze, cu nonsalanta sprijinul fata de Rusia
                 Ma intreb, daca informatiile acestea sunt adevarate, in contextul puternicei legaturi dintre Rusia si Ungaria, statuate de conducatorii lor, in raport si de rationamentele de mai sus, care ar trebui sa fie reactiile celor doua organisme( U.E. si N.A.T.O.) fata de o Ungarie care pare a fi mai mult decat versatila, mai ales, luand in consideratie si ultimele afirmatii ale premierului maghiar despre o anume adversitate fata de presedintele Zelenski( Ucraina se intelege prin rostirea numelui primului sau reprezentant).
               Punem in discutie derapaje care par a fi, mai mult decat evidente
               Va las pe dvs sa (va ) raspundeti , cu sinceritate la aceste probleme grave ale lumii in care traim.

             

Comentarii