INTERESUL NATIONAL SI . . . PROPAGANDA DE PARTID

                      In urma cu ceva timp la o conferinta de presa, jurnalisti care, din nefericire, nu au nimic comun cu realitatea si mai ales cu transporturile militare, care sunt de obicei catalogate ca transporturi strategice si au aplicata pe acte stampila "SECRET", ministrul de externe a fost intrebat daca se trimit in cadrul ajutorului acordat Ucrainei si arme.
                 Diplomatul de cariera a evitat, cum era si normal, un raspuns ferm la o astfel de intrebare, dand dovada de profesionalism si inteligenta :       

                 „România ca stat membru UE și NATO este un stat extrem de responsabil și asumat față de îndeplinirea obligațiilor sale internaționale, față de sprijinirea Ucrainei în toate domeniile și față de partenerii noștri. UE și NATO sprijină aceste demersuri. Cum au spus și domnul președinte, și domnul prim-ministru: lucrurile sunt într-o evoluție permanentă și nu cred că este bine să vorbim prea mult public despre aceste lucruri”        

                  sursa : https://www.libertatea.ro/stiri/......intrebat-daca-romania-va-sprijini-cu-armament-ucraina-nu-cred-ca-este-bine-sa-vorbim-prea-mult-public-despre-aceste-lucruri-4096342                   O delegatie guvernamental- parlamentara, pleaca la Kiev, unde are intalniri cu oficialitatile de prim rang ale acestei tari.
                 In urma discutiilor purtate intre cele doua parti, un membru de seama al delegatiei, intrebat fiind de presa cu privire la acelasi aspect, se grabeste sa iasa in fata si raspunde cu nonsalanta pagubitoare a celui care doreste sa se laude si sa faca rating electoral rapid, netinand seama de eventualele consecinte:
              ”A fost această discuţie, cum este normal să o avem, în primul rând să existe şi un cadru legislativ şi să vedem şi evoluţia din Ucraina (…) Sunt ferm convins că România este pregătită, dacă vom intra într-o astfel de etapă şi vom lua o astfel de decizie. România este pregătită, de aceea s-au făcut aceste deplasări, să oferim mai mult ajutor, să punem la punct anumite aspecte care nu se puteau decât prin întâlniri face to face şi, dacă va fi nevoie, România va lua o astfel de decizie (…) România trebuie să fie pregătită legal, şi cu o decizie politică (…) Părarea mea este că România este pregătită în acest moment”                                    sursa:https://www.g4media.ro/......-intrebat-daca-romania-va-livra-armament-ucrainei-a-fost-aceasta-discutie-e-normal-romania-este-pregatita-daca-vom-intra-in-aceasta-etapa-de-aceea-s-au-facut-aceste-deplas.html
                In urma acestei declaratii, pe care eu o consider, cel putin naiva si in orice caz lipsita de profesionalism si pagubitoare ca urmare a consecintelor create, un grup de hackeri rusi "au penetrat" institutii importante ale statului (Guvern, M.Ap.N. )
               Tocmai, cand respectiva persoana, parea ca a intrat intr-o anume normalitate prin declaratii responsabile si profesioniste in legatura cu tara si cu ideologia europeana a partidului sau, tocmai atunci, cand se distinsese prin masurile luate fata de un fost membru, care manifestase un anume fel de "atasament" fata de Rusia, vine aceasta gafa .
               Dorinta "de a iesi in fata", de a para in fata alegatorilor si de a obtine popularitate l-au determinat pe acest lider in primul rand sa participe la o vizita, cred eu doar pentru imaginea sa politica, dar si la graba de a face astfel de declaratie.
              Toata lumea normala si responsabila din Romania, ca si autorul acestor randuri, isi manifesta oprobriul fata de actiunile criminale ale Rusiei, fata de cotropirea injusta a Ucrainei.
              Cei mai multi dintre noi ne-am manifestat si continuam sa ne manifestam simpatia deosebita, tradusa si prin fapte de ajutor considerabil fata de poporul ucrainean, aflat in grea cumpana.
              Probabil ca in mod sincer, aceleasi sentimente le are si respectivul lider, numai ca tot ceeace a intreprins bun pana acum acesta va ramane umbrit de aceasta actiune negandita si lipsita de profesionalism a politicianului dornic sa puncteze in fata electoratului.
             De aceea, intotdeauna ar fi benefic sa se cumpaneasca lucrurile cu folos pentru tara, dar mai ales, pentru interesul national pentru ca atunci cand in fata acestor obligatii ferme punem interesul de partid, lucrurile, asa cum s-a si vazut o cam "iau la vale"

Comentarii