UN fost MIC FUNCTIONAR CU EGO URIAS : RETETA ESECULUI ?

                      Am scris pe facebook mai devreme : 


                     1/Mi-aduc aminte scoala de la Beslan, unde teroristi au luat ca ostatici parinti si elevi, operatiune incheiata sangeros, cu victime, dintre care multi copii, armata, participanta la neutralizarea teroristilor, ar fi folosit o tactica gresita, ar afirma specialistii militari. 

                     2/Teatrul de Est (Ost)-operatiune antiterorista, aceasi specialisti invoca din nou, teza tacticii defectuase, prin folosirea unui gaz ale carui proprietati nu erau prea bine  cunoscute si de aici... din nou o operatiune cu victime omenesti nevinovate. 

                   3/Invadarea Ucrainei, numita in mod inselator - propagandistic "operatiune", pornita de la premizele gresite ale unei victorii depline si extrem de rapide. 

                   Am intrat in in a 25-a zi, timp in care s-au schimbat fara rezultatele scontate vreo trei feluri de tactici, ultima vizand tirurile cu rachete de la distanta, din Rusia sau din Belarus ,chiar daca au atins, in mod intentionat pentru a induce teroarea,  tinte civile nevinovate.

                 Toate aceste actiuni , pare a avea  in frunte, acelasi "arhitect" si au cam aceleasi rezultate, esecuri partiale sau totale, dar mai au si un numitor comun : VICTIME DECEDATE . 

                Ce ne spun toate aceste rezultate despre modul in care au fost conduse operatiunile mai sus citate de catre cel care se intituleaza "fauritorul Rusiei mari" ? 

                In mod cert, cel care a fost doar un marunt functionar al KGB-ului, ajuns conjunctural si prin naivitatea raposatului presedinte rus Ieltin la putere nu a reusit sa isi depaseasca conditia initiala, ajungand doar un marunt conducator, insa cu un ego urias.                     

              Cramponarea aceasta, excesele facute si admise de la cel mai inalt nivel, modul in care se desfasoara ostilitatile nu demonstreaza altceva decat ca ego-ul prezidential nu concepe esecurile, nici rezistenta neasteptat de puternica a ucraineninlor si ca se grabeste doar sa distruga tot. 

               Fiinta nationala si curajul nu pot fi infrante !                                                       

               Scrie Hemingway: 

              "The man can be destroyed, but not defeated"- The old man and the sea

Comentarii