( NOI ) GANDURI LA VREMURI TULBURI... ( 2 )

                1."Dictatorului rosu" ii plac durerea si suferinta, dar mai ales ii place sa ii umileasca pe ceilalti, din nefericire, mai ales pe cei slabi si aflati la pamant.
               Comportamentul acesta este tipic meseriei pe care a exercitat-o si pregatirii sale anterioare.
               Totusi, ghinionul sau este ca ucrainenii, desi loviti in fiinta lor nationala - si nu numai - nu sunt, spre lauda lor si cu toate pierderile suferite, cazuti la pamant.
               Replicile  lor, politice, cat  si  cele de pe campul de lupta, vin sa confirme curajul, eroismul si demnitatea nationala, de care au dat dovada ei si ca unitatea lor este de luat in seama.
              Aceasta este lovitura cea mai grea aplicata si primita din plin de egoul exacerbat presedintial.

           2/ Amenintarea voalata sau nu cu razboiul nuclear, trecerea la faza a doua (din patru) de inarmare nucleara, formulate  demonstreaza cat de mult a contat pentru diriguitorul rus rezistenta  exacerbata a ucrainenilor, ca si toate cele care au urmat acesteia din partea unei majoritati impresionante, dar mai ales, oripilate de popoare .
             La aceasta se adauga solidaritatea membrilor NATO si neafiliati din democratiile europene, loviturile conjugate date de UE si de unii neafiliati date economiei  si finantelor rusesti, dorintele unor state nealiniate sau neafiliate de a se afilia la aceste organisme.
  
           3/ La toate acestea as mentiona si amenintarile formulate de ministrul de externe rus care a afima ca "al treilea razboi mondial, va fi sigur, unul nuclear"
           Si el, ca si alti nostalgici, de aceasi sorginte, se pare ca au uitat ca Uniunea Sovietica este demult timp defuncta, chiar daca nu si in sufletele lor, mutilate de militatntismul de tip bolsevic

          4/ Scria Sun Tzu in "Arta Razboiului" ca atunci cand esti slab, dovedeste ca esti puternic.
            Sa fie aceasta una dintre invataturile cele mai apreciate si aplicate de invadatorii Ucrainei ?
            Sa speram ca da !
   

           Multumiri romanilor si Romaniei !

           Slava Ucraine !
 
          Cititi si postarea de ieri :

           GANDURI LA VREMURI TULBURI ...  ( 1 )
  
        

Comentarii