GANDURI LA VREMURI TULBURI ( 4 )

                     1/ Mi-aduc aminte de vremurile rele pe care le-au trait parintii si stramosii nostri, pe care le-am trait si unii dintre noi, cand eram scosi de la institutiile unde functionam la diverse sarbatori populare cu ocazia diferitelor evenimente organizate de partidul comunist pentru a ridica osanale partidului unic si conducatori lor sai.
                      Astazi, la Moscova, pe Stadionul Lujniki, au fost aduse cca.200.000 de persoane( conform agentiilor de presa) pentru a-si manifesta bucuria fata de "victoriile" militare si nu numai, ale dictatorului  Putin, el insusi participant, si repetand, parca la nesfarsit, aceleasi cuvinte si aceleasi justificari, toate fara noima, ale genocidului savarsit de "Armata Rosie".
                     Parca acest gen de miting seamana cu cele la am fost obligati sa participam candva... nu  ?
                     Inca un "eveniment"  penibil de indobitocire a maselor , aidoma celor organizate de vechea propaganda sovietica, cu mari traditii in inducerea in eroare si in manipulare.
                    Participarea unui numar mare de tineri, aflati la o varsta frageda, multi usor de indobitocit spune multe despre legatura dintre Putin si propaganda bolsevica, despre obiectivele fostului KGB, din care a facut parte.
                   Intotdeauna - si in momente de criza - "diriguitorii" de acest gen au gasit bani, probabil luati de la gura omului de rand si de aceasta data, pentru a-si sustine manifestarile grandomane de propaganada si de manipulare, pana la urma de  a-si sustine razboaiele impotriva realitatii.
                   Intr-o Rusie, economic aflata, evident pe marginea prapastiei, intr-o tara izolata de lumea civilizata, chiar de catre unii fosti prieteni, in mentalitatea comunistoida, numai asemenea mascarade, de o astfel de amploare pot fi de natura sa abata atentia de la adevar si sa coaguleze prin manipulare asa-zisul avant popular.
                  Este devreme, dar saracia care se va extinde rapid, datorita masurilor de izolare internationala, generatoare de lipsuri, care va fi din greu resimtita de mase, va fi in masura sa puna pe umerii guvernantilor rusi o presiune uriasa din partea celor mintiti cu abilitate.
                Va fi, probabil, pana la urma, un crunt si deosebit de dureros moment al adevarului, atunci cand a nu stiu a cata oara in istoria sa, rusul de rand, vinovat, poate  doar de credulitate isi va da seama de adevarul cuvintelor lui Goya si anume ca "somnul ratiunii zamisleste monstri"
   

           2/ In Romania de astazi un profesor universitar, angajat al unei institutii  de invatamant superior, din subordinea Ministerului Apararii, in mod public isi exprima o pozitie  conspirationista, de acuzare a Ucrainei si a sefului acestui stat, in baza unor teorii conspirationiste de tipul "fake news"
              Pozitia sa, aflata in neconcordanta vadita cu pozitia institutiei unde functioneaza, institutie care  imbratiseaza, in mod normal, pozitia oficiala a statului roman, bazata pe realitate si pe apartenenta acestuia la U.E. si NATO, face valva in presa romana, iar un coleg al sau, functionand ca profesor al aceleasi institutii, de data aceasta avand si statutul de ofiter al Armatei Romane, incearca sa faca presiuni asupra redactorului sef al unei publicatii care a prezentat situatia pentru a escamota adevarul.
           Rusinos ...
           De altfel, ministrul educatiei s-a delimitat in mod clar de aceasta situatie, expunandu-si si justificandu-si pozitia sa, concordanta cu cea a statului roman.

N.B.
       
          Premierul Romaniei a solicitat Ministerului de Interne, anchetarea acestui caz rusinos.

   
         
           
                  

                 

Comentarii