CENUSIU INCHIS SPRE ... NEGRU DESCHIS

                  Dupa o perioada lunga de pauza,  datorata silei fata de sistemul politic romanesc si fata de aberatiile sale, care fac obiectul unor critici tot mai dese si mai aspre din partea oamenilor de bun simt, cu aceleasi simtaminte, am hotarat sa revin, sa scriu, ceea ce simt in legatura  cu ultimele "gaselnite toxice" ale unor "politicieni de mucava".
                Am trait sa vedem din nou refacerea unei aliante, care s-a dovedit - si se va dovedi- atat de nepotrivita, o alianta, pe care am numit-o "alianta anus contra naturii".
               Imi cer scuze fata de cei care au ajuns sa aiba aceasta cumplita deficienta, cu rugamintea ca din toate cele petrecute sa isi imagineze gravitatea situatiei.
               Totul a pornit datorita modului in care o majoritate de partid si-a inlocuit, intai faptic prin acordarea unor puteri sporite si apoi, prin forul statutar, conducatorul cu altul, de o "factura" cu totul si cu totul "speciala".
              O persoana marunta la fizic si la stat, cu ceva deficiente de exprimare, care a mintit cu nonsalanta populatia cu privire la fapte si acte comise in trecutul sau, o persoana, a carei "statura" este depasita doar de vanitati, cu oarecari comportamente autocratic-grandomane, pana la urma accentuate, odata cu marirea statuata, a transformat o formatiune politica, cu ajutor diunauntru si din afara, cu ajutor "platit" acordat unor membri, intr-o masa amorfa al carei viitor, pare ca va fi disolutia.
            Aceasi persoana, care s-a "imbatosat" ca sa isi dovedeasca"barbatia" a renuntat la o alianta de dreapta, chiar daca in cadrul acesteia erau unele probleme.  Prin aceasta  a contribuit la amplificarea  problemelor. 
           Aceasta persoana a comis o serie grava de acte necugetate, care nu pot face decat  dovada decat unui egocentrism, dublat de o mare dorinta de parvenire pe toate planurile. A
 facut apoi totul pentru a indrepta formatiunea sa spre o alianta cu o forta de stanga, mult mai mare si   mai experimentata, o forta careia, pana mai ieri i se reprosa decaderea tarii.
          Un partid de dreapta, devenit "partidulet" ( din nefericire !) isi uita istoria, factura, demnitatea, liderii istorici si sub conducerea respectivei persoane descinde undeva, prin subsolurile istoriei , ca sa cerseasca formatiunii de stanga aprobarea unei aliante.
         Pretul aliantei obtinute si trambitate este pierderea identitatii politice a partidului, dar si un lung sir de concesii, obtinute de formatiunea de stanga  prin acordarea mai multor portofolii decizionale, in schimbul acceptului forurilor sale .

        "Diagnosticul operatiei" : "pacientul" in moarte clinica, o tara in deriva !
          Consecinte:
          - un partid cu o identitate, si-o pierde si se subordoneaza unei doctrine, care ani de zile  si-a dovedit precaritatea, precum si unor persoane( ce ii compun structurile de varf) care, pe  tot acest parcurs si-au dovedit limitele, al caror unic  tel a fost si este accederea la "ciolan"
       - un guvern alcatuit, tocmai din aceste persoane, unele dintre acestea, avand infiintate portofolii absurde  si ministere cu dedicatie 
      - in locul specialistilor, de care este atata nevoie,  au fost "inscaunate"  si persoane,  care nu au nimic in  comun cu portofoliile obtinute
     - o rotativa a pierzaniei  si a deznadejdii pentru multi romani
       Politica sumbra de culise, interesele meschine si ambitiile personale, goana acerba dupa "cascaval", politicianismul ieftin, vor face  parte ( probabil) din viata noastra cotidiana, o viata cenusie inchis  spre negru deschis.

   Vezi si :
http://www.stelianmuscalu.ro
 
stelianmuscalu@gmail.com



      In curand, o vizita la o societate comerciala de succes !

     

           
              

 

Comentarii