TANTARUL- ARMASAR MEDIATIZAT

                    Ieri, o mare parte a "presei televizate" parea in "fibrilatii" focusate pe iesirea din inchisoare a fostului "el lider maximo de psd".
                    La poarta inchisorii si prin jur "catecine", prozeliti, ce pareau si se manifestau de o factura indoielnica, asa  cu un "avant patriotic comunal",avand in maini pancarde scrise saracacios si cu litere schioape, drapele artizanale, pe unul dintre acestea, aparand lipita, chiar  fotografia "marelui sef"
                   ...  si in mod cert, singurul lucru care nu a fost gresit deloc acestia pare tocmai plasarea fotografiei pe culoarea rosie !
                   Pe una dintre pancarte apar cu o scriere aidoma  celei cu care tarabagiii isi scriu preturile produselor pe bucati de ambalaje cuvintele " tu esti curajul nostru".
                   Curajul cui ?
                   Al precupetilor din targuri ?
                   
Pare a  fi o "versiune"scalambaita a curajului de a fi nimeni ...

                   El iese "de acolo", fara urma de remuscare, dupa faptele comise si incalca si prevederile art.100 c.pen(privind liberararea conditionata) afirmand rituos in fata camerelor de luat vederi, cum ca ar fi fost "prizonier politic", deci condmnat pe nedrept de o oranduire noua, potrivnica  si nedreapta, pe motiv de razbunare politica.
                   "Amaratul" ...
                  Multimea de "simpatizanti ciumidei" freamata si ingana cate ceva, de multe ori destul de ininteligibil.
                  Un tablou care apare grotesc,  cu "tusele ingrosate" de insistentele unor cameramani ai unor institutii de presa in goana dupa ieftinul fapt de doi bani.
                 Ce parea mai grav decat toate era goana dupa imaginile cu "el" si cu colaboratorii sai, atat de huliti, unii dintre acestia, fiind cei care au ordonat "bastoniada represiva" din 11 august 2018.
                  Atitudinea si "zambetul diafan" exhibate de fostul ministru de interne, par a sfida orice are legatura cu omenia si cu bunul simt.
                 Insistenta camerelor mi s-a parut demna de o cauza mai buna, atata timp cat un simplu fapt de presa,  a fost  transformat ( intentionat sau nu) intr-un eveniment ce se dorea important, unele nemaivand mult pana sa se refere la eroismul sau, ba chiar la martiriul unui "sfant de mucava"
                Nu judec suferinta nimanui, pentru ca pana la urma, privarea de libertate are ca scop si reeducarea prin suferinta.
                Cu tot respectul pentru toti, cu tot respectul pentru formatorii de opinie, cred ca aceste exagerari imagistice si nu numai "au ridicat mingi la fileul" victimizarii si al autovictimizarii "eroului" de la Alexandria.
                 Probabil ca vor urma interviuri cu justificari imputabile actualei puteri, pietrelor din pavaj sau unor membri ai fostului sau partid "de opereta"- cum el insusi il denumea - si un intreg carusel de propaganda de o anumita sorginte.
                Se pare ca jocurile cinice ale unei bune parti a presei si ale unor pseudo politicieni, care vor sa mai iasa in evidenta, cu orice chip, converg si au fost facute, pregatindu-se terenul lamentarii si al autovictimizarii, cel pe care ar urma  sa incolteasca cat mai multa samanta a manipularii perverse si a urei dintre unii si altii.
                Din nefericire si aceasta este o parte a lumii ( cea stramba si dezavuata ) in care existam !

        
           

Comentarii