SI TOTUSI ...

                      Aseara am citit stirea pentru prima oara si imi venea cu greu sa cred in veridicitatea sa.
                     Speram ca este o gluma proasta sau un fake news.
                     Asa voiam eu, sa sper inca in rationalitate si intr-o oarecare normalitate, mai ales dupa "revansa intempestiva" a "persoanei", materializata prin numirea ca strateg al institutiei sale, a unui fost prim ministru, (cam ? ) analfabet functional.
                   Astazi stirea am recitit-o intr- o noua sursa :www.digi24.ro/ stiri/ actuialitate.
                   Aseara la citirea stirii, pe Facebook, in grupul " O societate democratica in lupta cu racilele", destul de manios, scriam un comentariu intitulat "Politica si adevar":
        
                       POLITICA SI ADEVAR ( 10 )
                "Se trezeste, asa, intr-un avant de nesimtire, cate o persoana deosebit de instarita - doldora de "finante"- cu bunuri, proprietati si mai ce acareturi, cu functie sau functii, cu "econonomii" de ordinul miliardelor, de i-ar ajunge pentru vreo trei vieti si mai mult. 

              Aceasta doreste cu impertinenta avutiei si a opulentei sale sa fie scutita de aplicarea legislatiei in privinta pensiilor .
             Om chivernisit si strangator, mai vrea sa mai "agoniseasca", sa aiba, eventual ce sa mai ia cate ceva cu el si ..."pe lumea cealalta"
            Se pare ca indivizii astia vor sa acrediteze ideea ca ei au fost "condamnati"de "pronia cereasca" la bogatie si la "preabine".
           Ei vor sa le fie "mai bine decat excelent" !
           Pentru ce ?
          Au facut vreun bine ?
          Au dat o pomana sau un ajutor vreunui amarat ?
          El se pare ca da ! ... lui Veorica
          A auzit cineva ca vreunul dintre aceste personaje, egoiste si tupeiste din cale afara, care sunt cel putin, grotesti sa faca vreo donatie vreunui camin de batrani, vreunui spital sau sa ajute vreun cersetor pe strada ?
         Capitalismul pentru unii este o societate a bunastarii, pentru unii, a muncii, iar pentru altii, a batjocurei, a nedreptatii si a neimplinirilor
         Oare avem toti acelasi "sef suprem" ?
         Se pare ca nu !"
        
         sursa :https://www.facebook.com/groups/715393948478216/posts/6337098802974341

           Stirea avea sa fie confirmata  si de stirile Digi
           sursa : https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/bnr-cere-o-exceptie-in-proiectul-care-interzice-cumulul-pensiei-cu-salariul-in-sistemul-bugetar-1573221

           Iata un fragment:
           ........................................................................................
         " În document se arată că prevederile proiectului ar duce la interpretarea că membrii Consiliului de administraţie al BNR şi-ar putea desfăşura activitatea numai până la data intrării în vigoare a legii, dacă au împlinit vârsta de 70 de ani sau până la împlinirea acestei vârste, ceea ce ar intra în contradicţie cu dispoziţiile Tratatului privind funcţionarea UE şi cu legea 312/2004 privind Statutul BNR. „Având în vedere aspectele menţionate, considerăm că este necesară introducerea în cuprinsul proiectul de lege privind unele măsuri pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare a unei excepţii, astfel încât membrii consiliului de administraţie al BNR să aibă posibilitatea să-şi desfăşoare activitatea şi după împlinirea vârstei de 70 de ani”, se arată în scrisoare, potrivit Agerpres. De asemenea, guvernatorul BNR apreciază că este necesară derularea procedurii de consultare a Băncii Centrale Europene în legătură cu acest proiect, având în vedere implicaţiile acestuia asupra duratei mandatului membrilor CA al BNR."
             
             Realizati ca din inaltimea functiei sale si ca la nivelul averii  dobandite, cetateanul respectiv, nu poate suporta un trai atat de "sordid"  si mai alees lipsit de putere de decizie ?
             Este "deranjant si sub demnitatea sa"  si probabil, ca si a multora de aceleasi "dimensiuni stelare"
            Pai, cine il (ii) obliga sa stea in functii ?
            Setea arzatoare de putere, dorinta arzatoare de a acumula si de a face platile fata de "clientela"
           Daca aceasta  ar ramane "nerasplatita" ?
           Puteti intelege ?
           S-ar duce dracului... "onoarea"  !
           Ar disparea "pupitrul cu butoane" de unde unii isi exercita dreptul de a fi peste altii, de a-i comanda, dar cel mai important, de a-i supune pe ei si "vremurile".
           Acestea ar fi de neconceput !
           Eu, cred ca in lumina ultimelor evenimente, aceasta cerere ar trebui sa fie lipsita de obiect !
          Si totusi, ce s-ar intampla daca s-ar pensiona ?
          Ar fi senin,  ar fi soare si, probabil, o vara frumoasa !
          Sa avem cu toti o vara frumoasa !
    
        

                    
          

Comentarii