RESPECTUL FATA DE VALORILE NEAMULUI DAU MASURA UNEI NATII


                         Scriam mai devreme pe Facebook, vazand o imagine prezentata care infatisa starea deplorabila in care se gaseste mormantul marelui savant si istoric Nicolae Iorga :

                     "Cultura, eruditia, oamenii de onoare nu au mare cautare, ci prostia, impostura, limbajul deviat, nationalism-sovinismul, jignirile viscerale ale unei prostimi care isi scoate pectoralii fleoscaiti inainte !
                      Cine este asta fata de "Beteagu", fata de stratega leului si a euro, protapita la BNR, fata de fosta admiratoare a lui Vadim, care vorbea limba gimnastica, despre tramvaie la OMS, fata de "oile turcane " fara puncte cardinale ? ...si enumerarea "vedetelor " poate continua
                     Ce legatura pot avea cu Iorga pentru ca daca ar sta in fata mormantului lui ar parjoli pamantul de atata inteligenta ! 😩"
 
                     Traim intr-o lume stramba, in care de multe ori, cuvintele  desuchiate, deochiate sau idioate, ori gesturile imbecile ale unui pseudo-politician vremelnic, instalat in jilt moale de voturile unor persoane  cu putinatate intelectuala, ori dubioase, conteaza mai mult si sunt mai comentate decat mostenirile culturale lasate de  mari romani.
                    Ne laudam cu democratia, care nu are la baza nicio scara a valorilor sau care are doar una falsa. Acest gen de democratie este cea care le permite  sa latre la stele tuturor demagogilor si adunatilor de pe "tarlalele inteligentelor zbuciumate".
                    Se pare ca urmam cu o mare fervoare calea catre neant, pentru ca, evident, fata de unele personaje jignitor de grotesti descrise din acest prezent, Iorga pare ca un dobitoc care a ajuns sa  cerseasca sa ii fie cinstita memoria  de catre  poporul care i-a apartinut.
                    Pai, daca Iorga ar invia si ar ajunge in unele institutii ale democratiei noastre,  daca i-ar vedea si i-ar auzi pe unii "eroi ai neamului" s-ar intoarce degraba in groapa sa si ar trage pamantul peste el.
                   Ignorarea si necinstirea trecutului sunt oglinda fidela a prezentului si prefateaza in mod cert, lipsa unui viitor. 

                   Poate ca persoane abilitate, daca or mai fi, ar trebui sa se trezeasca  din letargie si sa inceapa sa respecte acest popor, dar mai ales valorile sale, dar pentru aceasta ne trebuie minti destupate si actiuni inteligente, dar mai ales sa se renunte la demagogia patriotarda si  sa se recunoasca existenta unor stari de fapt dureroase si evidente, ca si necesitatea inlaturarii lor 
              
              

            

Comentarii