O ALT FEL DE REALITATE ...

                      Alegeri locale partiale, cu rezultate surprinzatoare, cel putin pentru lumea informata si cu ceva cultura, pentru o mare parte a mediului urban deoarece este evident ca realitatile mediului rural tin foarte mult de starea sociala a populatiei, care   este precara in aceasta zona, la fel, cum de multe ori sunt precare nivelul  cultural si gradul de informare.

                      Dincolo de rezultatul sec al cifrelor si al procentelor, rezulta cu claritate, ca in mediul rural, mai importante decat valorile in sine sunt "valorile locale", adica cei care intr-un mediu pauper, mai arunca acolo si pentru "saracime" cate o "bucata de paine" 
                     Cea mai elocventa este realitatea din judetul  Prahova, unde in com.Sotrile, primarul condamnat penal cu suspenadare la 1,6 ani, pentru pornografie infantila a fost reales.
                     Se pare, ca suferintele si rusinea  minorei abuzate, nu au contat de loc pentru locuitorii din comuna in discutie, lipsa lor de empatie pare a fi a fost determinata, in afara de lipsa de cultura si de informare manifeste, de nevoile lor personale pentru asigurarea unei subzistente minime sau decente .
                    Primarul pesedist C.Davidescu a reusit, cu ajutorul unei mase amorfe, usor de "multumit" si de manipulat sa sfideze preceptele celui mai elementar bun simt.
Inca o dovada ca saracia si dezinformarea te  fac sa alegi conform "folosului propriu" cum spunea prof. D.Bortun.
                  Lipsa de educatie a acestui segment social, nu vine decat sa completeze si sa confirme precaritatea acestui tablou.
                 Se pare ca si Romania la lipsa de educatie, in interiorul U.E. ocupa un loc codas.
                
                 In alta localitate, la Deveselu, unde prima data a fost votat un primar deja decedat, "valorile locale" sunt cele care au dictat si dicteaza optiunea votantilor.
                Familia si valorile ei, "in perceptia omului simplu" au contat mai mult  decat orice realitate, astfel ca  acum a obtinut sufragiile electoratului local ... varul decedatului in lupta cu fiul acestuia.
               Cumplit aranjament tribal !
               Aceasta realitate vetusta este de natura sa modifice perceptia votantilor, astfel ca la nivelul lor de pauperitate intelectuala si fianciara, acestia nu fac altceva decat sa incerce sa pescuiasca in apele tulburi ale pseudo- democratiei manipulate, un bine iluzoriu.
              "Binele" acesta este cel care dauneaza democratiei si valorilor morale ale societatii, iar folosirea acestui sistem de manipulare, aduce de la sine, abdicarea de la orice principiu etic sau de normalitate.                   
               De fapt, situatia ne arata cum ca acestia sunt germenii nemultumirilor sociale, care de multe ori in istorie, au fost generatoare ale diferitelor forme de extremism.
              O lume deformata, o lume a distorsiunii sociale si intelectuale este de fapt lumea care ne poate trimite in negurile istoriei, iar din nefericire, se pare ca, primele inceputuri incep sa se iveasca.
                 



       

Comentarii