PERENITATEA AVANTULUI MASOCHIST !

                        Scriam mai devreme niste ganduri innegurate pe Facebook .
                      Ele se refera la "pedeapsa" la care ne osandim singuri, cu destula asiduitate in ultimii 30 si... de ani, aceea de a da cu piciorul in "pistalul istoriei", transformand , aproape de fiecare data binele in rau :

                  "Ridicolul sublim ...
                  De la filmele de desene animate, la transferul de consilieri din neant la BNR domeniul satiric, daca ne putem referi la acesta, nu a putut fi confruntat cu glume mai proaste, astfel ca presupusa gluma a devenit de o a tristete amara.
                 Probabil ca Tom si Jerry au oprit traditionala lor confruntare pentru a se mira cu stupiditatea manifesta a unui fost premier si pentru a afla cum parvenitismul si desertaciunea pot crea prozeliti.
               In spirit traditional, binele nu poate deveni mai bine, cand totul poate fi mai rau.
              Nu va mirati !
"
     
              Nu avem consecventa si consistenta, sacrificam binele colectiv, chiar si pe cel national pentru interese marunte sau de grup, pentru datorii dobandite, de multe ori, prin tranzactii (politice) oneroase.
             Sacrificam imaginea, dam de pamant cu realizari, cu oameni de valoare... si ne "lovim cu stangul in dreptul"
            Si apoi, cu un avant patriotard dezlantuit, ne intrebam "ce au unii cu noi " si de ce ne "osandeste istoria". Parca istoria a osandit sau osandeste pe cineva !
           Sa fim seriosi !
          Tarele noastre comportamentele si iresponsabilitatea sunt cele care ne-au "osandit", de-a lungul timpurilor la accederea in derizoriu si la aplicarea etichetei perene  de "lipsiti de credibilitate"
          De curand, ne-am imobogatit  "panoplia chixurilor" autoprovocate cu sifonarea prestigiului si a credibilitatii Bancii Nationale.
         O intrebare la care niciun vizionar nu ar putea raspunde:
         Cand va lua sfarsit acest "avant masochist" ? 
            
            
                    
                 

Comentarii