VIATA, OMENIE, UMANITATE, VICTORIA DE CARE AVEM NEVOIE, ASUPRA BOLII, ASUPRA RAULUI SI ASUPRA A TOT CE AU GENERAT ELE

                   Mai devreme am discutat telefonic cu o prietena din Italia.
                   Mi-a plimbat camera aparatului telefonic pe o strada din Roma.
                   Constatarea : pustietate cvasi totala...la cateva minute trecea o masina sau o motocicleta.
                   Italienii - pe zone - sunt in lockdown si chiar il respecta.
                   Nu au "aureolaci", nu sunt pe strazi  "Sosoace" si "Simioni", nu sunt niciun fel de "opozanti" sau de nemultumiti, justificat sau nu.
                  Nici economia italiana, nici "horeca" de acolo nu prea functioneaza si nici italienii, in general, nu sunt cei mai supusi cetateni. Si ei ca orice latini, "fac gura", si ei au nemultumirile lor, mai ales ca Pastele catolic, va fi serbat tot in lockdown.
                 Se pare ca ei, tot de sorginte latina, ca si noi reusesc sa fie mai constienti de repercusiunile si de situatia creata de Covid 19.
                 Traim intr-o lume nebuna, o lume a vicisitudinilor, a restrictiilor si a consecintelor  acestora la nivel psiho-economico-social, dar tot atat de rau, in aceasi lume se imbolnavesc si mor semeni de - ai nostri, apropiati de- ai nostri, rude de-ale noastre.
                Traim de un an si... sub spectrul acestor realitati amenintatoare  si sumbre , care au devenit amenintarile vietii cotidiene, a noastre si a semenilor nostri de pe pamant.
               Viata a devenit infiorator de dificila, un test al andurantei speciei umane din care invingator trebuie sa iasa, incontestabil, omul .
               Si noi, ca si ceilalti semeni ai nostri, de aici si de aiurea trebuie sa fim cat mai rationali, sa "strangem din dinti" pentru a trece peste aceste grele si grave incercari, la care suntem supusi.
              Tocmai de aceea, gasirea unor culpabili si a unor culpabilitati, sadirea unor sentimente false de ura pe motive de apartenenta sociala, profesionala sau rasiala nu isi au rostul si locul, tocmai de aceea, acum in momentele deosebit de grele pe care le strabatem trebuie sa prevaleze omenia si luciditatea, care sa ne permita sa inlaturam din aceasta lume atat de suferinda orice cangrena sociala care o bantuie.
            Pentru ca victoria noastra sa fie totala, nu trebuie sa ne lasam influentati si manipulati si mai ales trebuie sa aratam-si putem sa aratam-ca aruncam in groapa istoriei, tot raul care inca mai ne da tarcoale
          ... si aceasta pentru omenie, pentru umanitate, pentru victoria asupra bolii si a raului                 

Comentarii