VIETI OMENESTI PIERDUTE, TRIBUT AL PRECARITATII SIETEMULUI SANITAR SI AL IMOBILISMULUI MANIFEST AL UNOR POLITICIENI

                          Condoleante  familiilor  victimelor de la Spitalul Matei  Bals !
                         Dumnezeu sa ii odihneasca in pace pe cei plecati dintre noi !
                         Din nou, dupa Piatra Neamt, sistemul de sanatate isi dovedeste precaritatea ... si aceasta precaritate creaza, din nou, victime, de data aceasta, cinci la numar, la Spitalul Matei Bals din Bucuresti.
                        Incendiu, cu "repetitie",astazi dimineata, la orele 05.08, in sectia a 5 -a, unde se aflau internati bolnavii de Covid 19 din spitalul mai sus mentionat.
                       Acelasi scenariu, se pare ca si una dintre cauze, se repeta, la fel ca si la P.Neamt,  din cele afirmate in media, este iarasi vorba despre suprasolicitarea retelei electrice, datorita numarului de bolnavi si de aparate.
                       D
e asemeni lipseste autorizatia ISU.
                      Deci, nu este greu pentru nimeni sa realizeze, ca intre timp si de 30 si ... de ani, nu s-a intreprins nimic pentru rezolvarea acestor probleme structurale, producatoare de moarte.

                     Sa nu uitam ca acest spital in ultimii ( se pare ) 23de ani, a fost  administrat de o singura persoana, prof.dr.Streinu-Cercel, devenit intre timp parlamentar.
                    Organele abilitate ale statului, vor stabili daca d-sa are vreo culpa manageriala, cu eventuale "reverberatii" penale.
                    Cert este ca mai tot sistemul sanitar, probabil cu exceptia unui numar mic de unitati spitalicesti este afectat  de cam aceasi "simptomatologie": infrastructura invechita, care nu poate sustine un numar mare de consumatori.
                   Conform unor surse de presa se pare ca incendiul ar fi fost produs de un radiator electric, datorita, chiar daca nu se recunoaste, insufiecentei alimentari cu energie calorica de la un  sistem central la fel de cazut pentru care nu s-a intreprins nimic la nivel local si central, de-a lungul anilor.
                   Iata ce sustine  mama unei paciente in Newsweek:
                  " Se minte după tragedie: fiica uneia dintre pacientele internate la Spitalul "Matei Balș" în momentul în care a izbucnit incendiul îl contrazice pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Mihaela Tănase spune că în salon era frig și că în multe alte saloane funcționau aeroterme."

                    sursa:https://newsweek.ro/sanatate/video-voiculescu-sa-stie-ca-in-spital-era-foarte-frig-i-am-dat-3-mesaje-mergeau-multe-aeroterme
                   
                   Nu exista planuri, nu exista actiune, exista doar un imobilism criminal, creator de victime si mai mult, dupa toate ponoasele create, dupa numarul de decese, din nefericire, "imbogatit" astazi cu alte  suflete nevinovate, 
toata lumea "merge ( in continuare ) pe burta"
                  Aceasta clasa politica , in mare parte, isi dovedeste din nou dezinteresul  total fata de votantii sai !
                  Cand directorii unitatilor spitalicesti sunt pusi in functie pe criterii politice sau de contributivitate fata de partid nu poti avea alte rezultate.
                  Clasa politica este vinovata fara putinta de tagada si ea trebuie sa raspunda si sa repare aceste probleme de o gravitate deosebita.
                  Ministrii responsabili, parlamentarii, indiferent de apartenenta, trebuie sa iasa din aceasta stare de incremenire si trebuie sa intreprinda tot ceea ce  este necesar, atat din punct de vedere bugetar, cat si legislativ si executional pentru remedierea acestor probleme.
                Organele judiciare trebuie sa intreprinda cercetari urgente si responsabile pentru aducerea in justitie a vinovatilor reali, pentru a raspunde conform culpelor ce vor fi stabilite.
               Nu mai pot exista amanari, comisii parlamentare sau orice intarzieri birocratice !
              Trebuie sa existe doar actiuni reparatorii  urgente  si raspunderi asumate !

              Sanatatea romaneasca trebuie ajutata in mod rapid .
             Nu mai este timp de vaicareli si de discutii sterile, oameni nevinovati au pierit si aceasta nu mai trebuie sa se intample, chiar cu orice pret.

                  CITESTE SI :
    https://draft.blogger.com/blog/post/edit/8298149689790013465/8435937581033781595
         

Comentarii