CANCERUL IN ALB

                              Orasul Corabia a devenit inca unul dintre locurile din aceasta tara, unde cei in halate albe ( este imposibil sa ii numesti oameni ) ii batjocoresc pe cei aflati in nevoie - a se citi persoanele bolnave care le implora ajutorul, chiar in genunchi.
                             Scena pare desprinsa parca din  filmele horror la spitalul din localitatea mentionata, unde un batran solicita, in genunchi ajutorul medicilor si al personalului medical auxiliar, in timp ce acestia trec pe langa el si ii ignora suferinta. Mai mult medicul de garda, dupa concluziile controlului DSP Olt, i-a refuzat batranului, care statea de 3 ore in genunchi, ajutorul, iar o asistenta ii indica cu degetul intins sa stea pe un scaun
                             Juramantul lui Hypocrate ? 

                             Iertata-mi fie exprimarea neacademica, acesta a ajuns pentru unii purtatori ai halatelor albe o crunta vrajeala, oamenii in suferinta, cei care le implora ajutorul, presupus calificat   pentru  acestia reprezinta, in mod cert, doar niste  obiecte neinsufletite.                                   
                           Omenia, mila, compasiunea, solicitudinea sunt inexistente pentru niste suflete de piatra imbracate intamplator in halate  albe si aflate, se pare, tot intamplator, intr-o  unitate spitaliceasca.
                           Sanctiunile aplicate celor doua persoane, pentru inceput ( amenzi de 6000 lei pentru medic si de  3000 de lei pentru asistenta) sunt  doar simple mangaieri .
                          Romania contemporana = adevar si durere.
                          Cancerul sufletelor, jigodismul si monstruozitatea macina din temelii o parte a societatii de mai mult timp.
                         Aceste individe nu au ce cauta in sistemul sanitar.
                         Cei abilitati cu aplicarea legii penale trebuie sa se sesizeze si sa intreprinda cercetarile ce se impun in baza art.203 c.pen.
                        CAPITOLUL V Infracţiuni privind obligaţia de asistenţă a celor în primejdie Art. 203 Lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate (1) Omisiunea de a da ajutorul necesar sau de a anunţa de îndată autorităţile de către cel care a găsit o persoană a cărei viaţă, integritate corporală sau sănătate este în pericol şi nu are putinţa de a se salva se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. (2) Fapta nu constituie infracţiune dacă, prin acordarea ajutorului, autorul s-ar expune unui pericol grav cu privire la viaţa, integritatea corporală sau sănătatea sa. Detalii: https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-203



                      Romania, trezeste-te !
                      

    
                     N.B.
                     Interesant este ca  managerul spitalului din Corabia, intervievat, nu stie ( a cata oara se intampla aceasta ?) cum " sa o dea dupa cires" dezvinovatindu-si "angajatele penale "
                    Unde ne aflam ?
                    ... in "linia intai" !                    
                           
                          


Comentarii