UN FOST PRIM MINISTRU, AJUNS LA O VARSTA RESPECTABILA, INCEARCA SA JUSTIFICE URA SI CRIMA IN NUMELE CREDINTEI

   

"Mahathir (fostul prim ministru al Malayeziei-nota noastra), acum în vârstă de 95 de ani, un lider respectat în lumea musulmană, a fost şef al guvernului până la căderea acestuia, în februarie. „Oricare ar fi religia în cauză, oamenii care sunt furioşi ucid”, a afirmat fostul premier malaezian, în trecut autorul unor declaraţii controversate despre evrei şi homosexuali, transmite Agerpres. „În decursul istoriei lor, francezii au ucis milioane de oameni. Mulţi erau musulmani. Musulmanii au dreptul să fie furioşi şi să ucidă milioane de francezi pentru masacrele din trecut. Dar, în general, musulmanii nu au aplicat legea ''ochi pentru ochi''. Musulmanii nu o fac. Francezii nu ar trebui”, a adăugat Mahathir, care a ocupat în două rânduri funcţia de prim-ministru pentru o durată cumulată de 24 de ani. El l-a descris pe preşedintele francez Emmanuel Macron ca fiind „foarte primitiv”. 

\SURSA :https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/fost-premier-malaezian-dupa-atacul-de-la-nisa-musulmanii-au-dreptul-sa-omoare-milioane-de-francezi-1393032?fbclid=IwAR1G5qKF7hwICZds28Jyepi4X0-e7XRzLBtQY3rV8_-Pce0Pyb5H_l6CeEI&__grsc=cookieIsUndef0&__grts=53472042&__grua=3a39a1d66137823f367d0482940bd7b8&__grrn=1
           Este, cred eu, una dintre cele mai eronate  si atatatoare interventii,  de dupa evenimentele teroriste din Franta, chiar daca aceasta apartine unei persoane de origine  musulmana, unui fost prim ministru, aflat la o varsta respectabila, la o presupusa varsta a echilibrului.
           Nu impartasim aceasi credinta, evident, ceea ce nu m-a impiedicat sa  constatat citind spusele acestei persoane ca este imposibil ca  eu, ca si orice persoana considerata normala sa aparam aceleasi set de  valori, valori pe care le apara si le respecta, inclusiv religia dsale.
           De fapt, religia musulmana, cea adevarata, cea "nefardata de activistii urei" sau de propagandistii religiosi fundamentalisti este o religie pacifista.

           Intr-o perioada de recrudescenta terorista, de convulsii violente, soldata cu crime importiva unor oameni nevinovati, doar pentru ca au alte opinii sau o alta credinta, dl. ex priministru este de acord cu ura , cu razbunarea , cu crima  si chiar incearca sa le justifice, este adevarat, in mod empiric si cam stangaci pentru nivelul pe care il pretinde.
           Da, imi spunea cineva drag ca este greu sa lupti impotriva nebuniei care determina si infaptuieste razbunarea criminala.
          Are dreptate prietena mea, dar aici intrebarea care se pune este daca o persoana cu asemenea experienta de viata, fosta ocupanta a unor demnitati publice, chiar respectata si cu o anume autoritate fata de musulmani, poate avea o astfel de atitudine.
           In momentul in care nu se vor gasi modalitati de stopare ale unor astfel de manifestari, soldate cu pierderi de vieti omenesti, mai ales de catre cei care ar avea ce spune si ce face, persoane cu autoritatea necesara sa o faca, atunci, ca si acum, vom vedea  si multe alte victime ale faradelegilor comise in numele unor idei religioase denaturate.
           Ma intreb, totusi , si chiar este dificil de gasit un raspuns logic : daca pana la  etatea de 95 de ani nu ai reprezentarea pacii si a linistii propovaduite de insasi credinta ta si  continui sa gasesti totusi justificari la  violentele inutile, ce lasi in urma ta ?  

           Se pare va pervertirea fundamentalista nu are varsta si ca ea  le asigura unora o viata mai usoara in lumea distorsionata  in care vietuiesc.

Comentarii