SA STAM STRAMB SI SA JUDECAM DREPT !

               Partidele, la ceas de taina, concep sau au conceput  listele electorale pentru alegerile care vor sa vina.

              Ce se observa cu ochiul liber si  ce ar trebui ca fiecare dintre noi sa aiba in vedere cand va aplica stampila "votat", in cabina.
              In unele formatiuni procesul de alegere al candidatilor s-a facut pe principii aleatorii sau de gasca, chiar daca pentru unii dintre noi, a aparut in comunicatele de partid sau prin presa ca persoanele  candidate ar fi trecut si prin filtrele unor organe democratic alese ale formatiunilor.
            Pana la urma, aceste din urma "filtre" de cine au fost numite, la dispozitia cui si a cui politica o fac ?
            In mod evident, raspunsul este subinteles si la dispozitia oricarei minti : acele filtre sunt alese/numite doar ca sa se dea o anume forma democratica a alegerii aleatorii sau pe principii de grup.
           Nu, in nicun caz, "filtrul" A si-a facut datoria democratica sa cearna pe anume principii candidatii, ci filtrul acela nu a facut altceva decat sa isi arate obedienta fata de conducerea de partid si de principiile promovate de aceasta, prin alegerea unei/unor  persoane agreate de "bosi" sau de subordonatii acestora.
        Pana la urma discutam doar despre aparente democratice !
        La alte formatiuni se observa  desemnari pe aceleasi principii din trecut, pe baza "contributivitatii", a relatiilor candidatilor si a apartenentei la grupul conducator.
       O alta categorie de formatiuni au facut diferite aliante cu scopul de a-si gasi parteneri in infaptuirea unor fapte sau acte juridico-politice cu caracter populist sau pentru scaparea unor candidati urmariti anterior penal si ascunsi sub perdeaua imunitatii usor  acordate de o guvernare incompetenta. Aceasta s-ar traduce simplu : voturi pentru partid in schimbul imunitatii in fata legii.

       O noua categorie de candidati, unii ai unei vechi formatiuni, de fapt, cea mai patata dintre toate cele la care ne-am referit pana acum este reprezentata, de catre persoane cunoscute, unele de notorietate cu anume simpatii vadite de partid, dar cu nume noi, cu titluri, in vederea cosmetizarii.
       In mod cert, operatiunea de cosmetizare are doar rolul de  a abate o parte de electorat de la scopurile reale si cunoscute ale formatiunii, accederea la putere cu orice pret si prin orice mijloace, prin modalitati populist-manipulatorii , prin promisiuni desarte sau fara acoperire social-politica si economica.
       Toti politicienii vorbesc despre oameni noi, despre realizari, despre principiile meritocratiei sau arunca cu  alte "fumigene" politice.
       De fapt, asa cum stiam, si nu prea se poate altfel : "la vremuri noi, tot noi" !
      Pana la urma, cred eu, ca formatiunile noi , formatiunile cu prevalente democratice, cat  si cele cu membri necosmetizati si in aparenta cinstiti, cu idei mai noi, decat cele care ne-au aratat pana acum  partea urata a vietii, vor conta in votul multor persoane care gandesc si isi doresc atat binele propriu, cat si cel colectiv.
     Cred cu aceasi tarie ca un numar mare de romani s-au maturizat suficient pentru alegeri mult mai elaborate .
     Votul este la dvs !
     Procedati in asa fel incat el sa aduca mai mult decat unele dintre cele precedente macar pentru simplul motiv ca ati invatat unde ne-au dus voturile negandite si mai ales pentru ca viata romanilor ar trebui sa arate mai bine !
   

 

Comentarii

  1. Votantii stiu - cei mai multi - ca indiferent cui dau votul e tot aia.
    (D)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multi da, unii nu.Pe de alta parte realitatea spusa/scrisa cu sinceritate este de natura sa ajute.Dezorientatii - si banuiesc ca exista- vor avea inca o posibilitate de analiza, ca si nehotaratii.
    Chiar daca de multe ori, diferentele sunt insignifiante, ele totusi, trebuie puse in valoare.
    Intre un patat si unul care gresit, dar inca nu s-a patat si nici de atatea ori si nici nu a produs daune, parca al doilea, chiar daca cu dubii- avand in vedere realitatea existenta- ar trebui ales.
    O seara buna !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase sau jignitoare vor fi sterse
Asteapta moderare: