NEAMURILE DE TRAISTA SI PARVENIREA LOR IN POLITICA

              Nu de putine ori am auzit, am vazut si am asistat la prestatiile penibile ale unor politicieni veniti din neantul intunecos al unei civilizatii revolute.
               Fara prea multa minte, cu carte putina, cu limbaje precare, dar destul de " descurcareti " fata de originile lor "mult prea sanatoase", cu trancaneala demagogica si cu ceva "arginti" in buzunare, multi dintre acestia, au obtinut diplome de absolventi de studii superioare, dupa ce au intrat in politica.
           Modalitatile  de a deveni "posesori de diplome" se numesc bani, relatii, servicii si contraservicii, sponsorizari si donatii pentru institutiile de invatamant respective.
           Dupa ce au devenit "destepti" din te miri ce muncitori sau din alte meserii lucrative (onorabile de altfel) , majoritatea isi continua  prestatiile si obiceiurile lamentabile pe  care le-au dobandit inainte de a se "incadra politic"
           Limbaje de lemn, cultura generala "ioc" sau, in cel mai bun caz, o cvasispoiala, lipsa de logica manifesta, demagogi ieftini, obtuzi, cu  capetele plecate pana la supusenie totala, ei sunt aceia care ajuta fara  sa intrebe in obtinerea numarului de voturi necesare  si in sustinerea fara rusine a unor monstruozitati intelectuale, ilogice si pseudo juridice pentru ca asa le cer sefii si linia partidelor.
          Traseisti politici, aplaudaci la comanda, producatori  de "smenuri" de orice fel, pleaca si vin de oriunde si retur, numai "sa puna de ceva", numai sa iasa ceva. Pentru cine ? Pentru oricine da mai mult si mai bine, pentru orice post cald in jilt moale, pentru a fi mereu "executantii docili" de care este nevoie, care sa le garanteze viitorul.
         Multi dintre ei vin din medii precare, din familii numeroase, amarate si de aceea fac  orice si se dedau la orice ca sa parvina.   Ei au. totusi  un enorm defect: acela ca isi uita cu regularitate originile si din acest motiv, cel mai mult ii inspaimanta sa revina la conditia sociala anterioara parvenirii lor sociale si politice pentru ca ei au inca intiparite  in memorie  gustul, mirosul si conditia reala a saraciei.
          Nu fac nimic gratis pentru nimeni si ii reped sau ii usuiesc pe cei care le cer ajutorul  si care sunt aidoma lor in vremurile anterioare parvenirii.
          Tot timpul sunt in goana dupa beneficii pentru a le oferi in contrapartide la alegerile urmatoare. Trebuie sa minta si sa continue pentru ca s-au invatat cu viata buna, cu casoaie,  cu " Mertanuri" sau cu "Jipane", cu copii afara, cu excursii in lumea civilizata, pe care, majoritatea, inca nu o inteleg, cu conturi in offshoruri.
Au uitat de "Pocreaca" sau de "Cracanatii Mari" de budele din coceni sau de colegii de scoala, amarati, asa cum i-au lasat la plecarea lor intr-o "lume mai buna"
Pentru acolo mai obtin ei ceva fonduri de cate o biserica, ca sa impresioneze prostimea care le da voturile. Oricum, scoli nu trebuie pentru ca devin unii mai destepti decat ei si poate-fereasca Dumnezeu- le iau locurile.
          "Traistarii" , cu limbajele lor de badica ne-au invadat vietile si intr-o lume, de fapt, lumea lor, stramba, denaturata, sfideaza bunul simt  pentru ca ei nu stiu ce inseamna  trasaturile reale ale omului  adevarat si cele ale omeniei, pentru ca "lumea" lor, incepe cu ei si se sfarseste cu ei.
Au uitat ca ei, la fel ca si ceilalti oameni suntem efemeri in viata si ca toti, pana la urma, vom "ingrasa" acelasi pamant al Romaniei si ca de fapt, nimeni nu isi ia in mormant cu el si conditia sociala.
       Viata reala arata ca  acolo in adancuri, nu pot lua cu ei si mintea, pentru ca nu o au.
       Scria George Santayana :
       "Lumea este o  caricatura  perpetua a ei insasi ; in fiecare clipa isi bate joc de ea si se dezice de ceeace pretinde a fi"          
    
           

Comentarii

  1. Din pacate istoria ne demonstreaza ca suntem un popor care umbla cu traista si ne place acest lucru. Foarte bun articolul!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase sau jignitoare vor fi sterse
Asteapta moderare: