CINCI ANI DE LA " C0LECTIV ", CINCI ANI DE DURERE, DUSI PE APA SAMBETEI

               Au trecut 5 ani, deosebit de grei, pentru parintii si rudele celor care si-au pierdut viata in urma accidentului de la clubul "Colectiv", pentru cei miscati de pierderea unor oameni nevinovati.

              Au trecut cinci ani in care nu s-a petrecut mare lucru, cinci ani de lipsa de grija fata de sanatate si de poporul acesta, cinci ani in care, in spitale, cu infime exceptii se petrec cam aceleasi lucruri  si sunt aceleasi lipsuri de inainte de accidemt 
             Au trecut cinci ani de infectii nosocomiale sau de alte infectii care grabesc moartea pacientilor.
             S-au dus "pe apa sambetei" promisiunile facute cu emfaza de  politicieni atunci si mai tarziu, cinci ani in urma carora primarul vinovat si condamnat, dar nu inca definitiv, a fost din nou ales primar, de alti cetateni inconstienti, din cel mai sarac sector al capitalei, pe care nu ii prea intereseaza nici curatenia de pe strada lor.
            Primul ministru de atunci, care si-a "pus picioarele la spinare"  dupa lipsa de grija manifesta a guvernului sau, si-a creat un nou partid, unde alaturi de alti vinovati candideaza din nou, ca si cum nu s-a petrecut nimic  pentru Parlamantul Romaniei.
            Exemple "unul si unul" , oferite de  o scara a valorilor umane si morale cu treptele rupte. Aceasta  este  cam tot ce poate sa ofere o societate bolnava.
             Un guvern nou, manat de acelasi dezinteres pentru sanatate, ca si cel precedent ,  uzand numai de promisiuni  desarte si mentinerea aceluiasi Parlament, al celor care au spoliat la greu tara, un legislativ al populismului ieftin si desantat, cu puternice tendinte manipulatoare, vin sa intregeasca tabloul mizeriei in care se scalda tara.
           Acest tablou este completat de problemele grave ale pandemiei de "Covid 19" care infecteaza si decimeaza romanii  pe fondul problemelor medicale mondiale, dar si al impotentei manageriale sau/si a lipsei de grija din sanatate.
             Raportari aiurea, abureli oficiale, politizarea in mod excesiv a problemelor semenilor si a suferintelor lor, vin sa incununeze cinci ani dezastruosi pentru romani, de fapt, cinci ani in care nu am invatat nimic din suferinta, din lipsa de solidaritate si de empatie, inca cinci ani in care ne-am  ispasit o condamnare la care ne-am econdamnat noi insine.
            Spunea astazi, tatal uneia dintre victimele de la "Colectiv" ca el continua sa planga si astazi pentru ca de atunci si pana acum nu s-a schimbat nimic.
            Cata dreptate are si cata durere o insoteste !
            Romania de astazi , dupa 5 ani de la incendiu = sperante spulberate.
            "Cine isi uita trecutul este condamnat sa il repete" - George  Santayana
                  
          

   

Comentarii