CATEI, CATELUSI SI DULAI BETEGITI : STAREA PADOCULUI

                      1.Belea mare : miscare browniana la "rosii", toti "catelusii" latra pe la colturi sau pe unde mai pot, prin locuri insignifiante si cu personaje de teapa lor.
                     Dulaii, fac sedinte, umbla de parc-ar fi in sevraj si se gandesc la un un "cor mare de latrai", care sa conteste rezultatul alegerilor, sa mai obtina macar un "pic de ceva" acolo, dar mai cu seama, cainarea, milostivenia si simpatia fanilor.
                    Fanii sunt negri la fete si cei mai multi isi  pun intrebari, cu privire la reala apartenenta politica si mai cu seama la "personulitatile" care ii reprezinta.
                    Semn rau pentru dulai: la cele intamplate in realitate, la scorurile obtinute si fata de pierderile suferite se gandesc ca s-ar putea sa mai piarda din "haita", sa migreze, unii in tabere adverse, altii  pe la "cutu Victor", care oricum este vazut  de "dulai" ca un maidanez aflat in calduri, care latra doar ca sa se auda facand galagie.Se pare ca are in pedigri rude  "ciuaua"
                   Se gandesc, "mai de demult" s-o puna de-o "uniune de efective", indiferent de pedigri.
                   Deh, unde-s multi, "haita-i" mai mare si mai auzita din departari, Macar sa li se auda glasul !... chiar daca nu au sef de haita cu autoritate.
                   Poate latra dulaii batrani, deposedati de cotete sa isi revendice pentru ei sau pentru haita,  ceva din locurile caldute sau poate  mai maraie cate o catea batrana, aflata in calduri sau "lovita in fericire"
                  Toti vor  sa latre , dar  nu stiu cum, cat si unde, desi se gandesc la gaura din gardul vecinilor, prin care pot ajunge sa "latre la b.ec."

                In curtea padocului este larma mare: se latra, se maraie, in asteptarea deliberarilor sefilor de haita
               Ei stiu ca nu ii asteapta vremuri blande si ca  tot zgomotul facut inainte de o haita amenintatoare s-ar putea transforma maine intr-o maraiala fara rezonanta, la luna si asta, doar cand luna apare.
       

              2.La noi in  curte sau pe unde se mai iveste, destul de rar Costel sau cum l-o ma chema, scandalagiul si tupeistul, agitator de curte si de gasculita, pesedist inveterat apare negru la fata si tacut.
              Rezultatele alegerilor, este clar ca nu i-au priit pentru ca   i-au luat din trancaneala agitatorica pe care o slobozea in eter
              Din "caine de mahala sateasca" pare ca s-a transformat intr-o potaie betegita.
              Sa speram macar pentru catva timp intr-o liniste relativa, macar pana incearca sa gaseasca noi prozeliti, chiar daca linistea pe care o arboreaza se aseamana mai curand cu un prelungit  moment de reculegere  dupa cei "venerati" si inecati in propriile lor dejectii.
             Se pare ca daca va mai dura mult, i se va aplica botnita, lui si veneratilor zei in care, nu stim cat si  cum mai crede.
             Un lucru este cunoscut - si chiar exista riscul- ca "mama prostilor" sa ramana din nou insarcinata" 

             Sa speram la vremuri mai bune si mai linistite !

 N.B.
Aceasta este o alegorie .
Orice asemanare cu realitatea este  intamplatoare



            

Comentarii