BOALA, TRATAMENT, VIATA, MOARTE ,ADEVAR, NEPUTINTA, PROPAGANDA, MANIPULARE ?

                     Se spune de  multa lume, se spune de  oameni cu ceva minte  si cunostinte, de catre cei amatori de teorii ale conspiratiilor, dar ne spune si realitatea ca virusul "Covid 19" a izbucnit din China. Nicio noutate !

                  Nu suntem adeptii teoriei conspiratiilor, stim din presa ca prima raportare, privind existenta virusului in China, catre O.M.S. a fost facuta tarziu. Se spune de catre unele surse de presa ca si organizatia mondiala ar fi raportat destul de tarziu situatia infectarilor.

                Este cunoscut ca o serie de tari cu regimuri  autocratice, dictatoriale, comuniste sau foste comuniste, beneficiaza de sisteme care functioneaza pe baza secretomaniei sau care uziteaza manipularea ori  propaganda. Lumea civilizata este avizata.

            Aceste regimuri tin intotdeauna  fapte, secrete sau simple informatii care considera ca dauneaza sistemelor lor (mai ales unei presupuse superioritati a acestora) , sub un obroc bine consolidat si de fiecare data le imbraca cu poleiala propagandei bine instruite.
          Din nou, apar contaminari in anumite regiuni ale Chinei, conform cotidianului francez "L'independent":

         "China a raportat marți primele sale cazuri de transmitere locală a coronavirusului în aproape două luni, întrucât orașul Qingdao a lansat o campanie de screening după descoperirea de noi cazuri legate de un spital în care sunt tratați bolnavi a sosirilor COVID-19 din străinătate. În actualizarea zilnică a epidemiei, Comisia Națională de Sănătate a raportat 13 cazuri noi de coronavirus în ultimele douăzeci și patru de ore. Șapte cazuri se referă la persoane care vin din străinătate, în timp ce șase transmisii locale au fost raportate în provincia Shandong, în estul țării, unde se află orașul Qingdao. Cazul anterior de transmitere locală raportat de autoritățile sanitare chineze datează din 15 august. Potrivit cifrelor oficiale, un total de 85.591 de cazuri de contaminare au fost confirmate în China continentală. Epidemia de coronavirus a provocat 4.634 de decese în țară. Marți nu au fost raportate noi decese."

     sursa : https://www.lindependant.fr/2020/10/13/coronavirus-six-transmissions-locales-signalees-en-chine-les-premieres-depuis-deux-mois-9135541.php
       

              Problema care se pune acum, in plina recrudescenta mondiala a acestei pandemii,  se refera la cat de credibile sunt datele raportate de chinezi, fata de existenta  arhicunoscuta- si avand in vedere si antecedentele despre care mentionam -a unei propagande de tip comunist, care are la baza o manipulare prin distorsionare a datelor reale si nu numai.

             Cand raspandirea virusului a atins cote alarmante in lume, ce se poate face cand realitatea este fie distorsionata, fie luata in derizoriu nu numai de catre sistemele la care ma refeream mai sus,  ci chiar de persoane sau sisteme de cu totul alta factura ?
            Deosebit de important este faptul ca oameni de cealalta parte a "baricadei", persoane din societatile democratice, cei care  inteleg lumea si  libertatile ei in litera si  in spiritul Cartei Universale a Drepturilor Omului, a legislatiei europene in materie, oameni cu simt civic dezvoltat sau simpli contestaori  ai realitatilor actuale au ajuns sa isi puna intrebari... unele deosebit de  grave pentru societatea in care traim.
             Un fapt deosebit de grav il reprezinta politizarea nejustificata si cu rea credinta a bolii si a suferintei, a existentei sau a inexistentei ei. 
            Stiinta pare neputincioasa in fata unor date si a unei simptomatologii ale caror cauze sau remedii medicale nu sunt inca cunoscute.
           Toata lumea cu ceva putere, din toate aceste sisteme clameaza niste realizari, de fapt,  micute si inca nedovedite indeajuns sau inca neomologate din punct de vedere stiintific in timp ce oameni nevinovati mor.
           In timpul acesta, indiferent unde ne situam conceptual sau sprirtual este aproape imposibil sa nu ne punem semne de intrebare, normale pentru niste minti omenesti  oneste care cauta febril adevarul,  de fapt, un adevar care de multe ori este atat de iluzoriu.

          Quid prodest ?
         
       

        


               
                 
  

Comentarii