TRANDAFIRII OFILITI

                             In anul 1974,  regretatul compozitor Florin Bogardo scria melodia "Trandafirii", care avea sa devina un slagar de-a lungul anilor.
                      Unul dintre versuri incepea cu cuvintele " trandafirii tai s-au ofilit in glastra, vremea a  trecut....."

                      Dupa ani de zile am vazut un numar mare de "trandafiri ofiliti",  dupa alegerile de astazi, astfel cum rezulta din exitpollurile prezentate. Evident ca ma refer la pesedisti importanti, care au pierdut la diferente mari, de multe ori in fata unor candidati cvasinecunoscuti.

                      La randul sau,  formatiunea lor a  pierdut pozitii importante de decizie si poli de influenta pe esicherul politic.
                     O concluzie simpla : electoratul, in majoritatea sa, a sanctionat, cum era normal intr-o democratie (chiar si in cea romaneasca) "prestatiile" principalului partid de stanga, care se reflecta, in mod vadit insocietatea noastra, in viata noastra de toate zile si in imaginea externa a tarii.

                      Bucurestiul, se pare ca a scapat de  mahalaua perpetua si de tupeul primarului general, o persoana "evidentiata" prin limbaj de mahala, prin reactii incompatibile cu bunul simt si cu functia detinuta, dar mai ales o persoana, pe care oamenii cu bun simt si cu ceva  pregatire, au perceput-o ca fiind de o incompetenta crasa.
                     Bani rispiti sau cheltuiti aiurea, de multe ori, pe pomeni pentru a castiga prozelitism ieftin din partea unor persoane partizane sau cu o pregatire precara, usor de manipulat cu cativa banuti, infiintarea unor institutii ale primariei, mai mult producatoare de prejudicii, promisiuni neonorate si multe alte fassuri  rasuflate  cu destul zgomot sub obladuirea politica a partidului sau.
                   De fapt, infrangerea rusinoasa si la o distanta mare, acum imediat dupa inchiderea urnelor, de  cca. 8-9 procente a Gabrielei Firea, vis-a- vis  de Nicusor Dan, ca si tot  mai posibila infrangere dupa 24 de ani a unui "corifeu" care se confunda cu insusi partidul, unul dintre "durii" sai, baronul de Vrancea, Marian Oprisan,  pierderea majoritatii posturilor de primari de sector din capitala, ca si pierderea unor importante fiefuri, reprezinta una dintre cele mai rusinoase infrageri din istoria pesedista.
               In contextul, "bunului  sau simt"  atat de cunoscut si de recunoscut , G.Firea ,  nu a fost capabila sa isi recunoasca infrangerea.
               Nimic anormal, cand insusi conducerea partidului a bagatelizat infrangerea, considerand-o  in mod demagogic drept  o  victorie politica.

                De  mult timp nu am vazut atatia "trandafiri ofiliti" de-odata !
                Se pare ca pentru social-democrati a venit inceputul sfarsitului, adica momentul cand ei ar trebui sa isi dea seama ca din punct de vedere politic au devenit caduci si revoluti.
                Oameni buni, din PSD vin vremuri noi, cu "NOI", dar fara voi !

N.B.
               Scrisa initial la orele 03.00 ale noptii trecute si aduse adaugiri in cursul  zilei de astazi.
      
          

          

Comentarii