TINERETUL ROMANIEI INTR-UN DIN GEST DE MATURITATE I-A TRIMIS " OUT" !

                 Traim, din nou, intr-o lume care incepe sa isi revina la normal- si isi va reveni cu siguranta.

                 Tineretul Romaniei, din nou, la vot, a adus tara pe fagasul asteptat al normalitatii, pentru ca tineretul nu accepta si nu va accepta, dupa aceasta perioada de normalizare, minciuni si compromisuri, pentru ca tineretul nu accepta derizoriul, mita si pomana ca politica de stat.

               Totusi, acum doua zile, la un moment dat, au existat premisele ca votul acordat sa se desfasoare dupa modelul si cu rezultatele din 2016, avand in vedere participarea redusa la vot din anumite arealuri si cunoscand, cu totii ce segment de votanti( in privinta opiniilor politice) voteaza la primele ore  ca si bazinele electorale obisnuite ale  acestuia.
                In orele dupa amiezei, printr-o participare mai masiva la vot, in principal a tineretului, acesta prin voturile sale si-a asumat rolul de "cleaner" pentru mediul politic romanesc.
              Se pare  ca "vidanjarea sociala" a mediului politic a fost determinata in mod cert de dorinta de eliminare din viata tarii a structurilor osificate, a vetustului, de fapt a raului si mai ales a unora dintre reprezentantii cei mai importanti ai acestor racile .

             Ne putem gandi ca voturile la care ne referim, au schimbat viata si realitatea social- politico-economica in circumscriptii teritoriale, unde mai multe mandate nu s-a putut intampla nimic legat de  progres pe aceste  segmente ale vietii sociale, in locuri unde anume persoane devenisera  "logofetii intangibili" ai sistemului.
           Cine credea ca persoane  ca Oprisan si Badarau, care prin comportament si structura se confundau cu partidul si devenisera intr-un fel "inamovibile" isi vor pierde jilturile comode si ca de fapt (daca ne gandim la voturi) oamenii au considerat  ca un anume fel de a face politica nu mai este compatibil cu vremurile si cu locurile ?
            Cine credea ca mahalagioaica tupeista a Bucurestiului, ca promotoarea irationalului in viata politica si economica a bucurestenilor, isi va pierde fotoliul din care a rispit cu brio banii contribuabililor prin masuri incoerente, care ii dovedeau amatorismul pagubos ?
           Da, ne-a spus "adio" si G.Firea, cu mare greutate si cu multa lipsa de fair-play, cu scancete si lamentari.
            Cine spera ca oameni plafonati, incremeniti in trecutul vetust, cu perceptii economice anacronice si cu limbaj de lemn, uitati parca de Dumnezeu  la conducerea unor municipii importante vor parasi Timisoara si Brasovul ?
            Eu cred ca tineretul acestei tari si-a inteles rolul si ca dovada sa de maturitate, prin care a reusit sa elimine raul, vechiul, ineptul,  lipsa de orizonturi si de mobilitate a  unor pseudopoliticieni sau celor iresponsabil, merita omagiata si aplaudata.
            Fie ca exemplul lor sa fie inteles si urmat de cat mai multi concetateni de-ai nostri !
            Cred ca responsabilitatea si munca trebuie sa devina comandamentele  perioadei  care va urma, chiar daca ne aflam in momente deosebit de  dificile si din  cauza pandemiei.
            In caz contrar, vom fi "condamnati"la repetarea trecutului, cu consecinte imimaginabile, pe toate palierele vietii noastre cotidiene.
            Sa cinstim NOUL printr-o atitudine noua !

             

Comentarii