RUSINEA DE A FI DASCAL ! ( o intamplare reala petrecuta astazi )

                       
                    Cunosc destul de multe despre indecenta si ordinaria a tot ce inseamna propaganda de partid. Stiu despre perfida manipulare urmarita prin aceasta, mai ales de catre formatiunile politice  cu puternice aparate, scolite sau trecute prin fostul partid unic.

                             Astazi, cel putin pentru mine, aceasta propaganda desantata a depasit o noua limita, indobitocirea maselor prin intermediul minorilor.
                          Discutand cu o nepoata, in etate de 8 ani la telefon, copilul mi-a spus ca "ea merge  sa il voteze pe primarul" in al carui sector bucurestean ii este arondata scoala !

                      Motivul explicat tot de copil este ca "primarul a avut grija ca ea ( si de ceilalti copii ) sa aiba de toate pentru scoala", tablete si toate celelalte, facilitati oferite de fapt prin lege pentru invatamantul la distanta sau in conditii de pandemie.
                      La scoala i s-a dat sa inteleaga  copilului, ca de fapt, primarul  este cel care suporta toate costurile respective din banii personali.
                      I-am explicat copilului ca primarul este un politician si ca prin lege are o suma de bani, un buget, care in mare parte este alcatuit din impozitele platite de contribuabili si ca atat mama, cat  si tatal sau, ca si toti cetatenii suntem obligati de lege sa platim aceste taxe. I-am spus copilului ca niciun politician nu da din banii personali pentru binele nimanui, ca acest primar era obligat sa faca ceeace  a facut si ca nu a facut-o, nici  din darnicie si nici din proprie initiativa. Mai mult, decat toate i-am explicat ca varsta de  la care  se voteaza este de cea  18 ani, asa cum prevede Constitutia, ca ea nu a implinit inca aceasta varsta.

                      Copilul in cele din urma a inteles explicatiile mele, dar ma intreb in continuare, cu durere in suflet, in ce stat bananier copiii pot fi indobitociti in asemenea hal de propaganda de partid ?
                       Oare cand politicienii si persoanele, rau intentionate care ii "deservesc", de multe ori, pe te miri ce vor capata un dram de demnitate si de  constiinta umana ?
                       Se plang unele cadre didactice, cat de rau le este(conditii, salariu, pandemie, etc.)
                       Omeneste nu pot decat sa le inteleg situatiile si sa le fiu alaturi, mai ales, alaturi de dascalii adevarati care isi inteleg menirea. 
                      Totusi, nu imi pot reprima impulsul de a ma intreba si de a va intreba, daca astfel de "cadre didactice" cum are nepoata mea, isi merita cu adevarat salariile, pentru ca este evident ca ele din educatori si mentori ai copiilor si ai tinerilor s-au transformat in cei mai fara de constiinta  propagandisti de partid si josnici manipulatori.
                      Un astfel de cadru didactic este posibil la randul sau sa fie parinte si ma intreb public, cum ar "taxa" indobitocirea propriei progenituri de un  astfel de "dascal " ca el ?
                      Nu, domnilor politicieni, Romania nu este un stat bananier care va sta la picioare, populatia sa, in marea majoritate nu este atat de dobitoaca cat sa se lase manipulata, tocmai inainte de alegeri  de niste "micimani" servanti ai unor interese de partid.
                     Rusine tuturor acestor oameni marunti !
                     Romani, votati pe cine trebuie si mai ales, inainte de vot, intrebati-va constiinta.
                     Ea nu va va minti niciodata !
N.B.
Intamplarea este reala.
S-a petrecut astazi ...

Comentarii

  1. Parintii ar trebui sa mearga la scoala si sa intrebe invatatoarea... ce a vrut sa spuna copilul...
    Foarte urat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi este dificil sa dau un raspuns sincer, dar o voi face : daca parintii ar avea aceleasi convingeri politice cu cele ale invatatoarei sau cu ale celor pe care aceasta ii deserveste, este posibil sa imi fie greu sa ii conving ca este o greseala, macar din punct de vedere pedagogic ,dar voi incerca.
      Voi reveni ...

      Ștergere
  2. Cum am promis, am revenit !
    Din discutia avuta nici apartinatorii nu sunt multumiti , dar nu doresc sa mai faca discutii.
    Motivatia : oricum nu le va influenta votul !
    Asa o fi !

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase sau jignitoare vor fi sterse
Asteapta moderare: