CHINA SI VESNICA PROBLEMA A DREPTURILOR OMULUI

 SUR SA : https://www.nouvelobs.com/chine/20200924.OBS33794/ces-images-satellites-devoilent-les-probables-camps-d-enfermement-des-ouighours-en-chine.html

        

                       Fotografia de mai sus reprezinta o imagine satelitara, care dezvaluie existenta lagarelor de detentie  "uigur"(uyghur-popor turcic care locuieste pe o mare parte a teritoriului chinez, care este "reeducat" prin umilinte de catre autoritatile chineze ) 
               Articolul  scris in "Nouvel Observateur" din 24.09.2020, arata ca intre iulie 2019 si iulie 2020 s-a ajuns la existenta unui numa de 61 de centre de detentie si 14 in constructie.
                  In total, conform cercetatorilor australieni de la Institutul Australian pentru Strategie Politica ( A.S.P.I ) au fost identificate  380 de centre de detentie suspectate de astfel de practici in  vestul extrem al R.P. Cineze, la Xinjiang.
                 Multi cetateni uiguri au fost inchisi cu forta in aceste centre,in tabere, pentru a fi supusi unor abuzuri si unui proces de indoctrinare.
             Cca. 1 milion de persoane, in majoritate musulmane, ar fi fost internate in aceste tabere.
                China nu recunoaste decat ca respectivele constructii, din locatia mentionata sunt doar  "centre de formare profesionala", care ar avea menirea sa le ofere acelor persoane un loc de munca pentru a le indeparta de extremismul religios.
                Trebuie mentionat faptul ca multe persoane apartinand aceste etnii  s-au refugiat deja in Turcia si ofera amanunte despre viata lor din China, inainte de refugiul turc.
                      Aceleasi autoritati chineze mentioneaza ca  aproximativ 1,3 milioane de detinuti ar fi "absolvit" pana la sfarsitul anului 2019, banuiesc ca semnificatia este ca ar fi fost deja reeducate.
                 Joi, la o conferinta de presa, Wang Wenbing, purtator de cuvant al M.A.E. chinez a negat cu vehementa existenta "lagarelor de detentie", punand, totodata sub semnul intrebarii si credibilitatea  A.S.P.I.
             Se pare ca varianta chineza a "adevarului" are alta infatisare si ca oamenii sunt " respectati " !
            

Comentarii