" BAIATUL " DE DUPA GARDUL VOPSIT ( 3 ) -Cafteala

                      






                  



                                   

                              




                   Este o dupa amiaza de duminica in mica localitate, cand linistea locatarilor unui imobil este  tulburata de larma persistenta si de injuraturi.
                      Prietenul Costel sau cum s-o numi el, cunostinta noastra mai veche, a avut oaspeti  la bautura si cum tot ce este mult strica, el si rudele s-au facut "manga"

                     Unul dintre oaspeti, se pare unul dintre cei multi frati ai eroului nostru beat turta, injura si da palme si ce mai putea el, clatinandu-se, in dreapta si in stanga.
                    "Tintele" cele mai apropiate erau o femeie, care pare a-i fi apropiata si nevasta lui Costel, care tine un copil in brate, si o "incaseaza" cu stoicism de la betiv peste fata si in cap. Pe langa ea, mai primeste cate una si copilul de 3-4 ani, care pare ca nici nu scanceste.
                     Te intrebi daca cumva nu au "antrenament" la incasat ciomageala.

                     Costel, cel mai tare din parcare, si "puternicul zilei", agitatorul de serviciu nu isi apara nevasta, cum ar fi fost normal, ci doar isi tine in brate ruda batausa.

                    Se termina "spectacolul de mahala" si la sfarsitul "iarmarocului " sunt  chemate organele de ordine si salvarea.
                   Sotia agresata se plange ca a fost lovita, chiar cu corpuri dure si vecinii asista de la inceput pana la sfarsitul acestei "cafteli de vodevil", cei mai multi, dezgustati si deranjati de galagie si de spectacolul oferit.  Singurii ingrijorati par prietenii de pahar si  de barfe ai lui Costel, care au doar fete lungi "intrebator-condescendente" , dupa ce unii dintre ei au primit - o "in refugiu" pe  ruda incasatoare.

                 Costel simte  ca stuatia este "balegoasa" si ca prin atitudinea sa pervers- pasiva  si-a pierdut din "prestigiul de -o vara" castigat in fata vecinilor si incepe sa "arboreze" o mutra "aburit -suferinda" pentru a le capta milostivenia si solidaritatea. Unii il viziteaza intr-un gest de solidaritate topesc-gratulanta, iar altora le intoarce el vizita pentru a fi cat mai convingator.
                 Totul se desfasoara sub eticheta "fabula de mahala"

                 Istoria imobilului si a micii localitati au consemnat cu durere  suferintele familiei lui Costel caftita, insultata si prigonita de propriile rude, in fata propriei locuinte .
                Intr-un avant solidar militantist, acum inainte de alegerile locale, primarul si tot aparatul administrativ si-au aratat indignarea fata de asemenea nedreptati social-cetatenesti, iar Consiliul Local a votat chiar ridicarea unei statui de magiun, dedicata suferintelor lui Costel , care va fi inaltata dupa ce vor exista fondurile trebuincioase. 

                Poate unii dintre semeni vor reusi sa se recunoasca, ei insisi si pe eroii lor in aceasta caterinca grotesca !
                Incercati sa nu ii intalniti pe Costel si pe ai lui !   


      In acelasi ciclu, despre aceasi  "eroi" mai cititi :

https://si-noi.blogspot.com/search?updated-max=2020-06-07T19:02:00%2B03:00&max-results=11

       


      https://si-noi.blogspot.com/2020/08/baiatul-de-dupa-gardul-vopsit-2-sau.html

Comentarii

  1. Eu zic ca bine a facut Costel ca nu s-a apucat sa dea si el si doar l-a tinut pe individul agresiv. Cat despre femeia cu copilul in brate: nu putea sa plece de acolo?
    (Diana)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se pare ca da, cu rezervele de rigoare.
      Nevasta lovita de frate si un copil minor lovit de acelasi.
      Raspuns: pasivitate=reclamatie+victima
      Nevasta ( nu iron ic ) "antrenata "
      Ce vina poate avea un minor aflat din intamplare in bratele unei femei , care il putea lasa jos. Putea sa se deplaseze si copilul.
      Scena vietii este nesfarsita si plina de spectacole

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase sau jignitoare vor fi sterse
Asteapta moderare: