ALGERILE, " RESPECTUL" SI DEMAGOGIA

                       " Şi, mai presus de toate, se află întruchiparea obscenităţii morale, alegerea lui Popescu-Piedone, condamnat în primă instanţă: victimele tragediei de la Colectiv nu înseamnă nimic în memoria compatrioţilor noştri. Iată de ce o anume prudenţă se impune, chiar şi atunci când suntem tentaţi să credem că regenerarea societăţii noastre este pe cale să se producă.  "

                     Citatul il gasiti  in articolul "Dupa alegeri:despre despartirea de pesedism si reforma statului" scris de Prof.Ioan Stanomir.

                     Astazi, inainte de a intra in sala de judecata a Curtii de Apel Bucuresti, unde se judeca apelul primarului ales al sectorului 5 pentru faptele de care este acuzat in  dosarul "Colectiv" si pentru care acesta a fost condamnat in prima instanta( in fond) la o pedeapsa de 8,6 ani inchisoare, intrebat de catre jurnalisti cu privire la alegerea sa de catre cetatenii sectorului, in stilul  caracteristic, agresiv cunoscut,Cristian Popescu -Piedone s-a "dat in stamba" din nou, cu aceasi " frenezie" din totdeauna.
               Iata comentariul si sursa acestuia:

               "Înainte de a intra în sala de judectă, Piedone a fost întrebat de jurnaliști cum le răspunde celor care îl critică pentru faptul că vrea să fie din nou primar în București, de această dată în sectorul 5 - chiar dacă a fost deja condamnat în primă instanță. Nervos, Piedone le-a reproșat jurnaliștilor că nu trebuie să îi numească ”proști” pe cei care l-au votat în 27 septembrie, deși .. nimeni nu a pronunțat acest cuvânt."
sursa:https://stirileprotv.ro/

               Domnul viitor primar ( pentru cat timp ?) s-a "lansat" apoi in speculatii demagogice despre democratie si despre dreptul la vot, erijandu-se, cu "emfaza" ce ii este specifica in aparatorul celor oprimati de presa si dand de inteles ca aceia cu microfoane in mana( jurnalistii n.n.) sunt lipsiti de omenie. A continuat in aceasi "tonalitate" invocand "vocea" si "vointa poporului".
           Mai ceva decat "Conu Leonida", evident, aici, "reactiunea" fiind "presa tiranica"
            Nu s-a putut abtine ca in "tirada" sa sforaitoare, sa nu   atinga  culmea demagogiei "mentorului" si sefului sau politic :

              "Am candidat și de astăzi începând din respect pentru dumnevoastră, pentru cetățeni.” - a spus fostul primar al sectorului 4" ( aceasi sursa de mai sus )

             In mod sigur, nu se refera la "respectul" acordat celor decedati in incendiul de la  "Colectiv" ... sau mai stiti ?
             Traim sau dorim sa ni se para aceasta, daca urmarim sforaitoarele vorbe ale lui Piedone, vremurile apuse cand era invocata dusmania fata de clasa muncitoare si cand auzeam  despre vocea si vointa acesteea... dar aici "dusmanul" este alcatuit din oamenii normali, care l-au "citit" si "presa cainoasa"
            Asa sa fie ?


       N.B.
       Piedone ar fi trebuit sa aiba grija ce isi doreste, pentru ca B.E. al  Sectorului 5 a dispus renumararea voturilor.
       Cine stie ... 
             
            
             

               

           
                

Comentarii