VECINII ISI " DAU LA GIOALE "

   

        https://monitorulapararii.ro/

        sursa: monitorulapararii.ro

       "Ministerul de Interne de la Minsk a anunţat luni că peste 3.000 de manifestanţi au fost reţinuţi. Peste 50 de protestatari şi 39 de poliţişti au fost răniţi în confruntările produse în cursul nopţii de duminică spre luni, potrivit publicaţiei germane Der Spiegel.


       Organizaţia pentru drepturile omului Wesna a anunţat că un manifestant în murit în urma confruntărilor cu forţele de ordine, dar autorităţile belaruse au negat informaţia.


      Comisia Electorală Centrală a anunţat luni după-amiază că preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a obţinut 80,23% din voturi, Svetlana Tihanovskaia 9,9%, Anna Kanopatskaia 1,68%, Andrei Dmitriiev 1,04%, iar Serghei Cherecen 1,13%, potrivit rezultatelor parţiale, citate de agenţia oficială BelTA.


      Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere din 1994, susţine că protestele sunt organizate cu sprijinul Rusiei, Poloniei şi Cehiei."


       Ultimul stat comunist-absolutist din Europa, Belarusul, condus cu mana de fier de dictatorul, Aleksandr Lukasenko este puternic zdruncinat, chiar daca in urma alegerilor desfasurate ieri,  liderul de facto a castigat alegerile "la pas"cu aprox.80%  fata de a doua clasata, care a obtinut un scor electoral cu cca.70 de procente mai mic.
       Rezultatul votului a scos cca. 3000 de manifestanti anti Lukasenko in strada, nemultumiti de victoria  dictatorului. Pe fondul unor violente care au dus la ceva " cotonogiri " intre politisti si contestatori  acestia au fost  arestati urgent de autoritatile belaruse.

      Aceasta situatie se coroboreaza si cu conflictul existent intre Belarus si fostul sau aliat de nadejde, Rusia, pe fondul arestarii de catre autoritatile lui Lukasenko a unui numar  de 32 de contractori privati de securitate rusi de la firma "Wagner", aflata sub umbrela F.A.S.B.

      Se pare ca  din cei cca.200  de mercenari rusi despre care televiziunea belarusa si B.B.C-ul ar fi afirmat ca au intrat in tara pentru a crea tensiuni, 32 ar fi deja  in custodia autoritatilor de la Minsk
      Rusia  a negat orice implicare  si bineinteles ca nu iarta asemenea "derapaje " chiar daca vin de la aliatii sai de nadejde,  astfel ca relatiile dintre cele doua tari raman tensionate 
        De fapt cele doua tari, ca la fotbal, au inceput " sa isi dea gioale ", Rusia, avand tot interesul sa arate surorii mai mici, cine este "seful" pentru a nu-i fi tagaduita in vreun fel autoritatea.
        Liderul Lukasenko a dat vina pentru aceste situatii pe ingerintele din exterior ale unor state, gest menit sa mute

" cadavrul " pe alta "strada" in cel mai tipic stil comunist


      

Comentarii