PERVERSITATEA POLITICA

            De foarte multe ori, oameni inteligenti, chiar foaarte inteligenti, dar in majoritatea cazurilor, cu scopuri ascunse, folosesc diferite tehnici de manipulare pentru a deveni credibili intr-un  domeniu sau in altul, pentru a capata adepti ori pentru a "servi" o anume linie politica.

           Este usor sa fie contestate legi, sa fie criticate, daca se reuseste, cu abilitate si  cu inteligenta criticile formulate sa fie ascunse in dosul unor legi universale sau in spatele unor adevaruri general cunoscute.Evident, pe aceasta linie scopurile avute in vedere de manipulatori lor nu pot fi decat perverse sau absconse, ca sa aiba drept tinte  anumite persoane ori prevederi legale care nu ar putea fi criticate cu succes decat daca ar avea o anume aderenta la un  gen  public. Se urmareste  obtinerea de prozelitism din partea unor nemultumiti sau nehotarati.
            Prezentarea unei parti de adevar cunoscute,  impreuna cu o minciuna sau cu un adevar partial, eeventual de catre o persoana, devenita "unealta", cu functie, cu oarecare notorietate sau cu credibilitate este -si aceasta- o forma cunoscuta de manipulare care este folosita in diferite ocazii si mai ales de catre oameni politici ai nu numai in urmarirea unor scopuri false.
            Prezentarea unui fals ca adevar in astfel de conditii este o "intreprindere" care in general, reuseste celor interesati

           Motivarea unor contestari, contestatii in sensul mentionat mai sus, de asemeni, in fata unor neinstruiti, chiar in fata unor persoane de buna credinta, care vad doar  partea plina a paharului, cea pe care  doresc sa o prezinte manipulatorii, poate da si aceasta rezultate.
           Plecand de la un adevar cunoscut, acela ca s-a dispus inlocuirea pentru slabe rezultate a conducerii civile medicale a DSP Bucuresti, cu o conducere  medicala militara, pe fondul unei anume recrudescente a cazurilor de pandemie, un anume grup, din  vestul tarii, a lansat in media faptul ca toate conducerile DSP-urilor din tara vor fi militarizate.
          Nimic mai fals, dar plecand din partea unui grup, a unor  persoane, pentru unii dintre romani, neinformati, neistruiti sau care ar dori sa auda astfel de stiri, bineinteles ca stirea "fake" va avea rezonanta si zvonistica se va pravali precum bulgarele de zapada.
         Dupa atata timp si dupa atata manipulare folosita cu precadere de aparatele cu vechi state comuniste ale unor  partide, cred ca oamenii ar trebui sa isi dea seama cand este adevar si cand este manipulare.
         Verificati stirile din cel putin trei surse si mai ales cand sursele de informatii sunt cunoscute ca fiind lipsite de credibilitate sau cand  dvs nu aveti incredere in ele.
        Este un inceput !
        Nu toti care par ca va vor binele spun sau scriu adevarul si nu tot ce va place sa cititi sau sa ascultati, este neaparat si real.
        "Ochii deschisi larg", va feresc de "facaturi" , deci 

deschideti-i !

        

Comentarii