CAND INTUNECAREA MINTILOR UNORA SI " NAIVITATEA "ALTORA ZAMISLESC URA

       Nu am  ( fereasca Dumnezeu ! ) simpatii pesediste sau de acest gen.
      Nu imi pot explica din ce motiv, in cursul unui interviu acordat, un fost membru marcant al acelui partid, dl.Madalin Voicu a facut afirmatia rituasa despre liderul interimar al formatiunii sale  politice : "este de al nostru"
     Din lauda pentru aceasta  etnie sau pentru a-i crea probleme, ori din din naivitate, dl.Voicu a declansat, din partea unor persoane din opozitie sau nu, dar singur din partea unora cu neuroini lipsa si cu ura in viscere o intreaga retorica antitiganeasca sau niste caricaturi cu vadit caracter rasist-xenofob.

     Ca sa fie  clar pentru eventualii detractori, de dupa acest demers antirasist, nu sunt  rrrom (fara a ma delimita in vreun fel de acestia) , dar nu pot fi de acord cu manifestarile rasiste ale unora, impotriva oricarei etnii, fie in cuvinte, cu subiect si predicat, fie caricaturizate.
     Astfel de manifestari sunt de natura discriminatorie si pot aduce mari prejudicii celor care s-au dedat la astfel de iesiri.
     Un om poate fi incapabil, cu putina minte sau  cum doresc unii, dar niciodata persoane normale, cu inteligenta si cu bun simt, nu pot invoca motive rasiste ... si mai cred ceva... ca unele persoane care au o dorinta nedisimulata de a  "se baga singure in seama " ar trebui sa taca, eventual sa isi creasca nepotii in liniste.

      De multe ori, vorbele spuse "gratis" sunt aducatoare de prejudicii inimaginabile, atat pentru cei care le spun, cat si pentru cei carora le sunt adresate, pentru comunitati sau pentru etnii, " vinovate " doar pentru ca s-au nascut in interiorul  acest popor, pe acest pamant romanesc, atat de primitor.

      Nu este vorba, despre Voicu, despre Ciolacu, despre Geza, despre Mahomed, despre Itic  sau despre mai stiu eu cine, este vorba despre reactii ale unor persoane de o anume sorginte, care isi exhiba ura de dragul de a uri sau pe  temeiuri xenofobe, pentru care legea romaneasca are instrumentele legale necesare sa le aseze in randul oamenilor normali sau sa ii trimita unde le-ar putea fi locul.
      Orice persoana, indiferent de etnie, poate fi combatuta cu argumente ,  dar nu cu ideologie  xenofob-rasista, iar  ura si xenofobia au insemnat in urma cu ceva  ani moarte si intunecarea ratiunii.
      Scria Goya : " Somnul ratiunii zamisleste monstri "

     

         Sa nu se uite de catre nimeni ca acest popor, in marea sa majoritate este un popor normal, iubitor, primitor de oameni si ca exista o lege .
     

Comentarii