AVOCATUL ( unei parti a ) POPORULUI

 

                              sursa : g4media.ro

                               https://www.g4media.ro/articole

                   " Avocatul Poporului, Renate Weber, a depus, vineri, la Curtea Constituțională o excepție de neconstituționalitate a art. 8 alin. (3)-(9) cu referire la sintagma „izolarea într-o unitate sanitară sau la o locație alternativă atașată unității sanitare” și a art. 19 din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.


Renate Weber contestă articolele din lege care se referă la internarea obligatorie a pacienților cu COVID-19 într-o unitate sanitară pentru 48 de ore și la detașarea personalului medical.


             În sesizarea către CCR, Weber susține că măsura internării obligatorii, care are trăsăturile unei măsuri restrictive de libertate, trebuie să fie „o măsură de ultim resort, după ce alte remedii posibile au fost epuizate”. Ea critică și faptul că, deși internarea obligatorie poate fi contestată în instanță, judecătorul poate dispune doar anularea deciziei, nu și o măsură mai puțin restrictivă.


Prin urmare, legiferând obligativitatea izolării obligatorii ca măsură de prim resort, fără reglementarea posibilității înlocuirii acesteia cu un grad de severitate mai scăzut, statul eșuează atât în obligația sa de a apăra sănătatea publică (prin punerea în libertate a unei persoane contagioase, fără aplicarea unor restricții domiciliare, în situația infirmării măsurii izolării în unitatea sanitară), cât și în obligația constituțională de a reglementa măsura izolării obligatorii ca măsură de ultim resort”, susține Renate Weber."

             Se pare ca Gica contra, de mai mult timp este incadrat ca "Avocat al Poporului" ? - da, cu semnul intrebarii in dreptul functiei, privind respectarea unor atributii generale.
              Motivul acestui semn atasat  functiei distinsei doamne este evident pentru ca de mult, de foarte mult timp, nu stim daca dsa. serveste interesele poporului in integralitatea sa sau numai interesele unora.  Referirea  este la cei care propulsat-o in functie sau la interesle  personale  ale dsale. pentru o pensionare mai avantajoasa, asa cum a sustinut, de altfel in scris, la izbucnirea pandemiei. Cererea sa de a i se atribui un alt nivel de pensionare  fata de functiia ocupata, depusa atunci,  spre lauda sa, a fost respinsa de PSD.
            Atunci discutam despre ceva de genul "tara arde si ...a se piaptana"

            Stimata doamna, cu tot respectul fata de activitatea dsale anterioara, se refera in motivarea cererii formulate la internarea obligatorie de 48 de ore a pacientilor cu Covid 19 ca  la o "masura de ultim resort" , adica pentru cei care nu cunosc semnificatia, cuvantului, aceasta insemnand "in ultimul rand, in ultima instanta",   Domnia sa se exprima  ca  masura  prevazuta de art.19 din lege ar trebui aplicata de autoritati "dupa ce alte remedii posibile au fost epuizate".
            Avocatul Poporului, uita, intentionat sau nu, sa indice care care ar fi si alte masuri mai blande  sau cum se exprima mot-a-mot dsa." alte remedii posibile epuizate" ale masurii criticate.
           Ca "simplu cetatean", cu respect  fata de institutiile juridice ale tarii mele si fata de Constitutia sa, eu cred ca pe fondul lipsei de disciplina evidente a unei parti a populatiei, pe fondul lipsei de intelegere,  ca si  fata de sfidarea evidenta a legislatiei, a altei parti a populatiei, uneori la instigarea unor politicieni cunoscuti, motivarea doamnei R. Weber apare ca  lipsita de consistenta juridica , superflua, daca nu cumva,  formulata in baza unor interese proprii, poate chiar din dorinta expresa de a le face pe plac acelora care au instalat-o in functie.
           Intrebarea care se desprinde din cele consemnate si discutatte mai sus ar fi :

           Care parte a poporului este deservita sau se doreste a fi deservita, de fapt de catre institutia  Avocatului Poporului ?
           Plecand de la realitatile acestei lumi, poate ne lamureste distinsa dna. Weber !
           

              


Comentarii

  1. Avocatul acelei parti din popor care doreste respectarea dispozitiilor unei conventii europene pe care Ro a semnat_o.
    Din interes de grup ori ba a "cazut" pe lege. :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariile injurioase sau jignitoare vor fi sterse
Asteapta moderare: