ADEVAR SAU MANIPULARE ?

            Rusia, dupa cum afirma specialistii, in scop pur propagandistic, se lauda ca a descoperit si lansat un nou vaccin anticovid, numit "Sputnik V"

            Ce bate la ochi in  declaratia rusa ?

            -interventia presedintelui Putin, cum ca una dintre fiicele sale ar fi fost deja injectata cu vaccinul.

            Declaratia presedintelui rus este menita sa dea credibilitatea unei intreprinderi, care pare doar pur propagandistica, aparand dintr-o data numele sau si al unei rude apropiate  a acestuia - una dintre fiice.

          -numele vaccinului are si el conotatii care provin din timpul razboiului rece 

          -organismele mondiale specializate sunt cel putin, surprinse de graba Rusiei , care "a ars" in viteza din etapele necesare omologarii  produsului.

          Acestea au afirmat in luari de pozitie ca graba devine un factor de risc si ca in niciun caz aceasta a nu poate fi in favoarea celor contaminati de virusul ucigas.

          Tot ceeace s-a petrecut si a aparut apoi in presa, pare o operatiune tipica de manipulare, orchestrata de serviciile secrete ruse, menita sa creasca prestigiul acestei tari, dupa cum afirma specialistii in domeniu.

          Aceiasi specialisti, nu uita de " performantele " anterioare in domeniu ale fostelor servicii sovietice si cum ne aflam in plin razboi rece, totul pastreaza aparentele unui real arhicunoscut de catre  generatiile anterioare si de catre cei care au citit literatura de specialitate

          Iata spicuit un fragment aparut  in g4media

          sursa : https://www.g4media.ro/articole

          "Primul vaccin anti-coronavirus aprobat din lume, anunţat marţi la Moscova, va fi livrat pe pieţele străine sub denumirea de Sputnik V, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.


Numele preluat de la primul satelit trimis pe orbita Pământului aminteşte de cursa către spaţiul cosmic în care s-au angajat Rusia şi Statele Unite în perioada războiului rece.


Kirill Dimitriev, şeful fondului suveran de investiţii RDIF implicat în cercetarea respectivă, a declarat că Rusia a primit deja cereri din peste 20 de ţări, pentru un miliard de doze de vaccin.


Preşedintele rus Vladimir Putin anunţase cu câteva ore mai devreme că vaccinul a fost aprobat după mai puţin de două luni de testare pe pacienţi umani."

          

            

Comentarii