UN SUBIECT, O DISCUTIE CARE POT FI UN INCEPUT BUN !

      O problema simpla.
      Undeva  pe un site, am purtat o discutie despre constitutionalitatea unei legi cu un jurist de exceptie.
      Nimeni sau aproape nimeni, dintre participantii la discutie nu a vazut ca discutia se poarta pe o problema constitutionala si cam, majoritatea participantilor la discutie au dat-o pe politica, chiar daca  aceasta, figura undeva pe un plan  destul de secundar.
      Oamenii sunt inteligenti, inteleg situatiile grele prin care trecem, dar sunt  de multe ori dezinformati sau chiar, nemultumiti si de aceea, totul se transfera in plan politic.
       C.C.R. este o institutie ai carei membri sunt desemnati pe criterii politice, de catre institutii politice si de aceea eventualele greseli sau 
scapari  ale acestei institutii  sau doar aparente ale unora sunt "taxate"politic, toata lumea uitand ca  normele legale edictate de aceasta institutie sunt obligatoriu valabile pentru institutiile statului.
       Nimeni nu stie sau nu discuta cum trebuie despre separarea puterilor in stat, despre disolutie, nimeni nu invata pe nimeni despre depturi dobandite si respectate, despre sfidarea lor si despre consecinte.
       Foarte multe persoane, unele de buna credinta, nu s-au informat sau nu se informeaza, inainte de a purta o discutie despre atributiile unor  institutii de stat, organe sau organisme.
      Totul devine o controversa politica despre "ai nostri" si "ai lor"
      Am  declansat o discutie de acest gen pe" Fb " cu dna jurist Lili Craciun si vreau sa cred ca acesta este doar un inceput , care am  dori trebuie sa insemne eliminarea discutiilor- de multe ori politizate si sterile- pentru ca, noi toti sa putem, in functie de text si de context, sa avem abordarile corespunzatoare si in cunostinta de cauza.
    Multumesc pentru intelegere !

Comentarii