SI TOTUSI SE POATE !

Sursa:HotNews.ro  din 05.07.2020 

Voiculescu îi răspunde lui Orban pe tema candidaților la sectoare: „Înţelepciune nu înseamnă să pretinzi că poţi câştiga alegerile singur când nu ai depăşit niciodată 15% ” de C.V. HotNews.ro Duminică, 5 iulie 2020, 15:04 Actualitate | Politic Vlad Voiculescu Vlad Voiculescu Foto: AGERPRES Preşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui, s-a declarat optimist că alianţa USR PLUS va reuşi să aibă candidaţi comuni la primăriile bucureştene cu PNL, singura condiţie ca acest lucru să se întâmple fiind aceea ca aceşti candidaţi să fie "anti-PSD". Într-o replică dată liderului PNL Ludovic Orban, care spunea că nu e înțelept ca USR-PLUS să-și prezinte proprii candidați la sectoare în timp ce se poartă negocieri pentru candidați comuni, președintele Plus București Vlad Voiculescu a declarat că „înţelepciune înseamnă să oferim bucureştenilor o alternativă”.

                In aceste momente orice incercare de coalizare a tuturor fortelor de dreapta pentru a figura cu candidati comuni in lupta electorala cu PSD-ul si cu aliatii lui, apare irealizabila, desi la nivel declarativ, totul pare a fi perfect. In realitate, mandriile exacerbate, asa-zisele diferente doctrinare, la care de obicei se adauga si dorintele unor lideri de a fi "mai cu mot" sunt de natura, mai degraba de a desparte, decat de a-i uni pe cei din dreapta esichierului politic romanesc. Din toata aceasta "scalambaiala" castigator apare PSD-ul, alaturi de cei care il vor insoti. Toata lumea vorbeste separat, pe limba lui, iar liderii nu se prea grabesc sa gaseasca puncte de convergenta, care sa fie la baza unui program coerent al dreptei si stabilirea caii comune de conlucrare in urmatorul ciclu electoral. Se pare - cel putin la prima vedere - ca este mai usor decat sa faci aliante sa arunci cu pietre in cel ce ti-ar putea fi aliat, pentru ca toti, mai degraba gasesc motive si motivatii de dezbinare, decat de unitate Trebuie cat mai urgent ca acesti lideri sa se aseze la masa a tratativelor, lasand de o parte tot ce ii desparte si gasind caile unui dialog lucrativ, atat de necesare unei aliante durabile Acesti lideri uita, in mod cert, ca au ajuns acolo unde se afla acum datorita vointei populare, exprimate prin voturi de cetatenii romani si ca din punct de vedere moral -si nu numai- ei le sunt datori alegatorilor lor romani, care i-au vazut ca alternativa cea mai viabila la dominatia pagubitoare, si de multe ori rusinoasa a stangii, astfel cum a fost aceasta coalizata in jurul PSD-ului. 
           Populismul stangii si risipa desantata a acesteea, trancaneala demagogica trebuie inlocuite de rigurozitate si responsabilitate, de profesionalism in luarea deciziilor importante pentru tara.     Eu - si multi altii - credem ca este vremea dialogului si a masurilor concrete, luate prin programe comune, ca este vremea ca tot ceeace a fost sovaielnic si facut dupa ureche sa fie inlocuit de hotarare si de profesionalism.                                                                                                                                   Numai astfel bajbaielile si reprosurile reciproce anterioare, cele care au permis si mai permit unele derapaje ar putea fi date uitarii.
          In caz contrar, oamenii vor mai "aseza" capitolul la  deziluzii, inca o alegere facuta cu sufletele, iar istoria le va da politicienilor votul de blam cuvenit.                     Desteptarea chiar este necesara si posibila ! La munca politicieni !
           Scria F.D. Roosewelt si trebuie si voi politicienii nu aveti voie niciodata sa uitati aceasta :
          "Noi cladim si aparam nu numai pentru generatia noastra. Aparam fundatiile puse de parintii nostri, cladim viata generatiilor nenascute" 
          Asa trebuie sa faceti daca doriti respect si consideratie . Esecul nu intra in calcul !

Comentarii