SE POATE, CHIAR SE POATE !

    Preluare de pe Facebook 03.07.2020   orele 14,20 
    texte preluate    
        Pentru a citi textul initial  accesati linkul de mai jos, urmand ca apoi sa cititi 
replica( raspunsul ) la acesta scris pe blog:


16 ore Distribuit pentru: PublicVictoria Nedea
Suntem români atotștiutori 😔
Citiți ! Tot !
"Benzinărie pe o autostradă din Cehia. Oprește un autocar românesc cu numere de TM, din care coboară vreo 20 de persoane, toți fără mască, și intră în benzinărie mergând la toalete. Vânzătoarele încep să țipe că trebuie să intre cu măști, românii râd și înjură continuând să intre. Personalul benzinăriei blochează ușile și cheamă poliția care a ajuns în 10 min. Rezultat: fiecăruia din cei care erau înăuntru li s-a dat câte o mască și o amendă! Nu a scăpat unul! Benzinăria a fost redeschisă după dezinfecție. 😡 DIFERENȚA DINTRE NOI ȘI EUROPA! 😉
Via Lidia Mirzac.
" Nu, nu plătim prețul relaxării!
Plătim prețul lipsei de educație
Acum se vede, mai bine ca oricând, ce însemnă să funcționezi într-o țară cu un procent înfiorător de mare de analfabeți. De oameni care nu știu să scrie, dar care se consideră experți în politică mondială, în medicină sau cred că suntem conduși de reptilieni. Trăim într-o țară în care cuvântul “reguli” provoacă repulsie sau reacții fizice de genul “mă p... pe ele!” Că așa sunt smecherii! Se p… pe ele! Sunt șmecheri pentru că ei știu exact cum aduc rușii ploaia. Cum a negociat masoneria COVID-ul ăsta. Cum a fost ofertat unul (care îl știe pe unul, care a auzit de la unul, care era prieten cu unul) cu bani mulți să scrie ca a murit mă-sa mare de COVID. “An Romania e multe minciuni!”
Plătim un psihic national de rahat…
…în care – pentru că nu-ți convin tie consecințele unei pandemii – alegi să crezi și să susții că nu există boala. Pentru că existența ei, te obligă la niste conditii si sacrificii. Iar românul nu este dispus sa accepte nimic . El s-a nascut liber. Liber să scuipe seminte. Liber să nu poarte mască atunci când este obligatorie. Liber să stea ciorchine la scara blocului. Liber să umble de nebun prin supermarketuri și să bălească peste lăzile de roșii, fără să cumpere una. Că doar nu și-o pierde timpul ăla cu o carte în mână! Liber să îmbolnăvească pe alții pentru ce el oricum nu este interesat decât de el!
Plătim prețul individualismului, sărăciei, răutății, lipsei de civism
Să moară mă-sa! Cât timp nu e mama, nu contează. Ce dacă eu îmbolnăvesc pe altul? Ce mă interesează pe mine de altul..."
Camelia Badulescu
Text preluat Pornind de la o serie de adevaruri mentionate in textele preluate de mai sus :
Nu cunosc daca a negociat si cum a negociat, eventual masoneria problema semnalata mai sus. Nu am participat la negocieri. Mi se pare fortata si necorespunzatoare exprimarea conform careea "platim un psihic national de rahat" . Atata timp cat vorbim despre ceva "national" ne referim la ceva al nostru, al tuturor. Deci, a afirma ca toti romanii au un astfel de psihic este neadevarat si periculos, pentru ca generalizarile fortate, sunt tocmai antinationale. Putem sa ne referim la procente (daca le cunoastem ), la majoritati, dar in niciun caz nu ii putem "eticheta "toti romanii. Referirea la "negocierile Masoneriei "este ezultatul "teoriilor conspiratiei", care"prind" la un anume gen de persoane. In rest, cu regret, de roman, distinsa doamna are dreptate, in legatura cu educatia precara a unei majoritati oarecare si cu alte tare. Am trecut, din nefericire, de la reguli imbecile si inutile la viata "fara reguli" Inca o data demonstram ca suntem un popor al extremelor, caruia ii place "sa se loveasca singur cu tesla peste genunchi." Individualismul prostesc impreuna cu saracia, cu manipularea si cu atatarea reprezinta un amalgam deosebit de periculos de care au profitat atat comunistii, cat si legionarii sau fascistii. Este bine ca semnalam derapajele, este civic, corect. Dar ce facem sa le evitam ? Ne-am invatat sa asteptam interventii ori "minuni" de prin "straini." sau cand nu exista rezultatele dorite , ne-am invatat sa gasim vinovati si vinovatii, sa injuram Aceasta este o reminescenta a socialismului si a dictaturii raului de care faceam vorbire mai sus Doamnelor si domnilor cum procedam ?
Ce punem in locul "obiectului "de schimbat ? De ce trebuie sa ne dea altii ce am putea face noi ? De ce nu cautam sa vinovatii si culpele in interiorul nostru ? Am procedat bine de treizeci de ani, acceptand manipularea, votand raul mai mic, care tot rau este si apoi vaitandu-ne ca ne este rau. ? Culmea este ca acest" ciclu cumplit " este in curs si nu pare a se opri. De ce nu incepem- stiu ca ati mai citit si auzit aceasta- o schimbare in interioriul nostru, in perceptia noastra ?
Am scris despre manipulare si ce trebuie sa facem pentru a o evita, am scris despre propaganda de partid (oricare). Este determinant sa renuntam pentru totdeauna si la "vecin" si la "capra" sa Nu vreau sa ma asez pe un "piedestal "in fata cuiva, nu am veleitati de dascal. Sunt un simplul doritor de bine ! Haideti, impreuna sa gasitm solutii, nu sa formam un "cor al plangaciosilor" in timp ce raul isi face de cap. ! HaIdeti sa gandim pentru ca putem si gandirea noastra sa reprezinte un punct nou de plecare intr-o aventura a binelui pentru bine. ! Este adevarat, nimic -si mai ales acum- nu se poate fara suferinta, nimic nu este lin si aducator de bine, dar trebuie sa fim uniti si sa luptam pentru acest bine ! Haideti sa ne amintim indemnul lui Kennedy :
"Intrebati-va ce faceti voi pentru tara, nu ce a facut tara pentru voi"

Comentarii