PROSTIA DOCTA !

               SURSA : Newsweek.ro



"Unul dintre articolele modificate este foarte relevant. Este vorba de articolul 2, litera h, devenit, în forma finală trimisă la vot, litera g (așa cum apare în tabelul cu amendamente).

Iată forma inițială a articolului, cum apărea în proiectul de lege venit de la Guvern (este definiția sintagmei "date științifice oficiale"): 

"<date ştiinţifice oficiale> - informaţia ce oferă un element de probă bazată pe metode ştiinţifice stabilite şi acceptate;".

La Camera Deputaților, articolul a căpătat forma următoare:

"informații ştiinţifice oficiale – date ce oferă elemente de probă bazate pe metode științifice stabilite şi universal acceptate transmise de către instituții internaționale sau naționale, cu atribuții în domeniul sănătății;".

După cum se poate vedea, nu mai e vorba de "date", ci de "informații" (care oferă... "date"). Practic, însă, definiția e aceeași ca în forma inițială a legii, dar se adaugă un emițător al "informațiilor": "instituții internaționale sau naționale, cu atribuții în domeniul sănătății".

La Senat, în Comisia Juridică, forma finală a devenit următoarea:

"informații ştiinţifice oficiale – date ce oferă elemente de probă bazate pe metode științifice stabilite și transmise de către instituții internaționale sau naționale, cu atribuții în domeniul sănătății, și acceptate de către Ministerul Sănătății;".

Ce s-a schimbat? În primul rând, au dispărut trei cuvinte: "şi universal acceptate". Deci, din punctul de vedere al Comisiei Juridice din Senat, metodele științifice trebuie doar "stabilite", nu "și universal acceptate". 

În al doilea rând, au apărut șase cuvinte noi în articol: "și acceptate de către Ministerul Sănătății". 
    

    Gica contra  " cel fugit de acasa", impreuna cu colegii sai superdocti, in varii domenii de activitate, din nou isi arata clasa politica si juridica, prin "gaselnite de muncitoresc-juridicesti" de factura alterata.
      Prima data adauga "informatii stiintifice oficiale" la text, ca si cum informatiile stiintifice ar fi neoficiale.
     Este grea limba romana, mai ales cand ea "vine de la saiba"
     Aflam cum o definitie generala privitoare la  metodele  stiintifice, ( deci, care privea toate domeniile stiintei ) a fost "particularizata" cu sintagma de mai sus, facand-o "valabila"numai pentru domeniul sanatatii, ca si cum Ministerul Sanatatii, nu  ar trebui sa accepte simplele metode stiintifice, decat in situatia acestei specificatii !
       Un fel de hai sa ne aratam contributia( macar de ar fi fost ceruta de logica si de text ! ) sau mai pe intelesul tuturor un fel de "hai sa mergem la bunica sa mancam nimica"
       "Inteligenta" si "priceperea" unor ajunsi, mai  intotdeauna reprezinta domenii perfect abstracte ale "subdezvoltarii telectuale" si ale infirmitatii cerebrale.
        Promovarea, fara discernamant a nonvalorilor la nivel de partid( e ) si apoi de stat, pe principiul "da ca lumea pentru partid, este baiat bun si se inregimenteaza repede" a adus aceasta "furtuna de nonvalori", care in mod vadit ii afeceteaza pe romani si Romania, atat din punct de vedere al imaginii si cat  al devenirii sale.
       Scria istoricul Henry Adams (l838-1918) :
       " Nimic in educatie nu este atat de uluitor ca marea cantitate de ignoranta care se acumuleaza sub forma faptelor inerte "
         
        
        
 

Comentarii