O VIATA SOCIALA CANGRENATA ...

       Ne intrebam - desi unii dintre noi, chiar au gasit raspunsul - de ce la alegeri, de ce in alte sectoare( chiar decisive, de dispozitie ) ale vietii cotidiene ne-am "pricopsit" - si continuam sa o facem - cu aceasta "invazie" a neamurilor proaste, a "taranilor" ( nu in intelesul  atat de impamantenit al omului onest de la tara, care isi trudeste pamantul deoarece acest inteles nu prea mai este viabil, decat intr-un procent infim ).
      De fapt, in acceptiunea multora, astazi "taranul"  a devenit  neamul prost, jegos, cu educatie precara sau inexistenta, de multe ori parvenit, tupeistul, obraznicul din mediul rural - si nu numai -care te injura si isi bate din cand in cand  nevasta, de obicei, de aceasi sorginte cu el, cel care  nu intelege  regulile de convietuire, cele sanitare, in mod cert, cel care refuza orice reguli de civilizatie.
       Locuiesc, intr-un  oras, undeva in nord, ori in est,  intr-un bloc, care este dominat de astfel de indivizi. 
      Multi dintre ei, au evident o educatie precara sau o pregatire scolara "subtirica"Unii au reusit sa parvina social prin mici afaceri sau in alte moduri. Aceste persoane  au reusit sa transforme o curte, din fata blocului intr-un fel de bodega sateasca unde pe fondul consumului de alcool isi dezvolta graiul nearticulat sau discutiile de prost gust urlate ," asezonate "cu "fa-uri si insulte pana la ore tarzii din noapte. Bancile pentru odihna, dintr-un parculet s-au transformat in locuri de barfa ale unor "lady rustice",ori  in "adaposturi"  pentru consumul de alcool al acelorasi personaje precare.
        Galagia, mizeria, tipetele,  muzica, de tip manea, data spre maximum, ca si  distrugerea unor bunuri pentru folosinta comuna au intrat intr-un cotidian nedorit.
        Daca incerci sa spui ceva esti insultat sau luat la un "misto" , din acela de marginea santului de pe o ulita sateasca de catre aceasi grobieni.
        Daca reclami la politie astfel de comportamente, risti injurii si geamuri sparte.
        Grobianismul, nesimtirea, topenia in toata amploarea lor domina viata comuna a locatarilor.
        Traim in plina "dominatie" a celor carora le "canta greierii in calcaie", a celor cu colb pe buletine si care se "desarta" beti in coltul strazii, a mardeiasilor de neveste, a celor care injura si urla din orice si pe oricine, care nu le convine, a celor pentru care nu exista educatie si logica.
        De fapt, "invazia" aceasta a neamprostiei, ne indica clar un anume" grad de desavarsire " al uratului si al pestilentialului in viata cotidiana.
         Oamenii de bun simt, autoritatile in drept trebuie sa intreprinda tot ce este legal si normal pentru reintroducerea civilizatiei, pentru ca am ajuns la o" infectie sociala " care risca sa cangreneze
        ... si in inlaturarea cangrenei, intervine numai "chirurgia"
        Poate ca si legislatia in acest domeniu este prea blanda, in sensul in care, aceasta permite expunerea unul eventual reclamant unor eventuale consecinte antisociale nedorite.
         
      
       

Comentarii