MESAGERII RAULUI...

                                             Istorie universala - elefant.ro

In aceste timpuri - si mai ales, in vremurile grele- exista o serie de "mesageri ai raului ", ai dorintei de razbunare, pe oameni, pe minoritati de orice fel, in special pe cele etnice, care isi arunca in media sau in eter ura neostoita, facand, de multe ori, apologia unor ideologii care au semanat, ceva mai de mult, moarte si chin.
        Fascismul s-a nascut pe fondul unei crize economice mondiale (1929-1933), pe cel al esecului democratiilor de a gasi anticorpii necesari si pe  fondul interdictiilor  la care a fost obligata Germania dupa ce a pierdut primul razboi mondial (Tratatul de la Versailles )
        Socialismul s-a nascut tot pe fondul unor crize si a fost si mai mult extins dupa al doilea razboi, pe fondul dorintei de razbunare al unor victime, dar si cu ajutorul neprecupetit al liderilor vestici,  care i-au facut concesii de neiertat lui Stalin ( Yalta : impartirea  pe procente a dominatiei din cele doua lumi care au devenit antagonice de ambele parti ale "Cortinei de fier")
        Ambele ideologii au nascut dictaturi si au facut sute de milioane de victime, in numele unor pretinse adevaruri absolute  detinute  de indivizi de teapa lui Hitler si Stalin sau de alti "ciraci" ai acestora, care s-au grabit sa ii imite, cu mai mult sau cu mai putin succes.
         Apetenta pentru razbunare, pentru sange si umilinta pana la supunere absoluta a unor mase de oameni, insotita de propagande pe masura a lasat in urma  milioane de victime, de abuzati,  de trimisi la munca fortata, la moarte in lagare de concentrare , in gulaguri sau in  colonii de munca .
        Oameni cu alte ideologii sau credinte au fost deposedati pe nedrept cam de tot, milioane de  familii  au fost distruse, s-a facut loc discriminarii ,legilor ciomagului si  glontului in cap.
        Mai mereu, in momentele de criza - si recunoastem sau nu traim si acum unul - s-au dezgropat cadavrele destul de " prost ingropate"ale urii, ale dusmaniei ravansarde,  impotriva unor oameni altfel decat altii si, dupa cum bine stim, ele cam intotdeauna au fost "asezonate " cu o propaganda zeloasa si furibunda in acest sens.
          Intotdeauna, si mai in toate societatile au existat sau exista dezaxati si bolnavi de ura, cladita pe baza unor ideologii inumane,  si ei, ca si "intreprinderile" lor trebuie stapanite prin "mijloace specifice" de catre  autoritatile  competente nationale si internationale.
           Niciodata  proaganda  si ideologia raului, cladite pe ura,  violentele si moartea nu pot avea  justificari  si din acest motiv ele trebuie eliminate.
          Oamenii trebuie ajutati sa inteleaga ca sunt infinit mai multe si mai importante, mai ales, nedistructive, cele ce ii leaga, fata de cele ce ii despart si ca dragostea ca si intelegerea aproapelui sunt sentimente PROFUND UMANE.
         
          "Cine isi uita istoria este condamnat sa si-o repete"
            G.Santayana
             
   
           

Comentarii