MERITA CITITA ANALIZA PROF. IOAN STANOMIR

https://putereaacincea.ro/pandemia-la-romani-sentimentul-marasmului-si-al-isteriei/?fbclid=IwAR0ngHv_odHHNbAi8_WbDEr9q8AjlkrsLzMdHHn7EqUtD76MJm3-BZFsWoc

    Va invit sa cititi accesand adresa de link de mai sus cele scrise, cred eu, de un mare profesor de drept constitutional, de un politolog de exceptie, de fapt de una dintre cele mai limpezi minti ale acestei tari !

FRAGMENT 
SURSA : putereacincea.ro

Pandemia la români: sentimentul marasmului şi al isteriei
scris de Ioan Stanomir · 21 iulie 2020

67
SHARES
Share67
Pin0
Tweet
"Prelungirea stării de alertă cu încă o lună nu face decât să indice, încă o dată, impasul în care statul român este instalat, graţie propriei sale incapacităţi administrative de acţiune.

 

Starea excepţională devine, pe măsură ce noile măsuri sunt adoptate, noua normalitate juridică a guvernării de la noi. Copleşită de vacarm, de isterie, de teorii ale conspiraţiei, dezbaterea publică din România se află în punctul cel mai de jos al ultimilor ani. Decenţa argumentelor nu mai are nicio relevanţă în acest context al vociferării generalizate.

Marasmul se întâlneşte, fatal,cu exaltarea, iar ceea ce se naşte este un insuportabil sentiment al sufocării şi al saturării. Discursul mediatic, fidel aceleiaşi necrofilii senzaţionaliste, este cutia de rezonanţă în care se reflectă logica înspăimântării şi a fricii: audienţa televiziunilor este captivă în acest univers modelat de iresponsabilitatea celor care au ambiţia de a fi educatori şi îndrumători ai naţiunii."

Comentarii