MERCENARIATUL SAU ADEVARUL ?

           De ani de zile se preumbla prin  parte a presei o serie de "jurnalisti mercenari", care pentru " ceva arginti " ,pentru ceva motive de razbunare pe unii sau pe altii, ori datorita unor apartenente dictate de interese, in loc de gazetarie, au ajuns sa deserveasca cu obedienta, uitand de impartialitate, uitand de verificarea celor trei surse, uitand de fapt, de orice criterii de morala si de demnitate.
          Unii constituie o " grupare aparte ", cea a mercenarilor manipulatori.
          Datorii mai vechi, reale, polite de platit, sclavi supusi ai banilor si ai unor patroni de presa, alte motive, i-au determinat pe altii sa constituie o alta "grupare",  cea a " moralizatorilor fara de morala"
          Multi dintre acesti " pseudo ", migreaza in functie patron si de onorariu, singurul comandament al lor, fiind banul.
         Pentru bani injura si  murdaresc cu noroi pe oricine, devin "vuvuzele" specializate in aglutinarea realitatii
         In mai toate imprejurarile, acestia au  " meniul " pregatit
         De aceea, impartialitatea si corectitudinea au devenit " pasari rare"  .
         In multe dintre cazuri anormalul a devenit normal pentru ca anormalul deserveste interese de presa, de partid si pentru ca unii cetateni trebuie sa fie dezinformati,  manipulati, iar altii trebuie sa auda doar ce isi doresc.
        Au trecut mai mult de treizeci de ani si in continuare, in multe cazuri, "minciuna sta cu regele la masa"
        Cred ca sosit momentul maturitatii, cand trebuie sa invatam sa decelam adevarul de minciuna. Realitatea obiectiva este cea de care avem stringenta  nevoie. Ea este necesara  pentru a accede cat mai repede  la o democratie reala deoarece pana in prezent am avut parte doar de una "autentica" si rezultatele  prezente sunt evidente.  
        Oamenii trebuie  sa cunoasca mult mai multe despre oameni
          

Comentarii